Milletvekili Çirkin: Mücbir sebep 5 sene olmalı

Milletvekili Çirkin: Mücbir sebep 5 sene olmalı

31 Ağustos'ta Hatay'da mücbir sebep halini kaldırmaya hazırlanan AKP Hükümetini eleştiren Hatay Milletvekili Çirkin, "AK Parti Hükümeti bunu tekrar düşünmeli ve bırakın 6 ay 1 sene uzatmayı 5 seneye bağlayıp konuyu kapatmalıdır" d

"Mücbir sebep halinin sebebi ortadan kalkmış mıdır ki mücbir sebep son bulacak?" diye soran Çirkin, "Millet sanıyor ki bu halin ortadan kalkmasından sadece belli kesimler olumsuz etkilenecek. Hayır öyle değil. İlaç katılım payları dahil her vatandaş olumsuz etkilenecek. Depremin olumsuz şartları olduğu gibi duruyor" açıklamasını yaptı.

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası da mücbir sebep süresinin uzatılmasını istedi. Oda açıklamasında, "Şehirlerimiz toparlanıp, iş yeri ve konutlar teslim edilinceye kadar mücbir sebep süresi koşulsuz uzatılsın" görüşüne yer verdi.

İskenderun/SES
İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, depremden kaynaklı olarak uygulanan Hatay'da mücbir sebep halini 31 Ağustos'ta kaldırmaya hazırlanan AKP Hükümetini eleştirdi. Hatay Milletvekili Çirkin, "Mücbir sebep halinin sebebi ortadan kalkmış mıdır ki mücbir sebep son bulacak? Millet sanıyor ki bu halin ortadan kalkmasından sadece belli kesimler olumsuz etkilenecek. Hayır öyle değil" açıklamasını yaptı. İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası da şehirler toparlanıp, iş yeri ve konutlar teslim edilinceye kadar mücbir sebep süresinin koşulsuz uzatılmasını istedi.

“Bırakın 6 ay 1 sene uzatmayı 5 seneye bağlayın”

Hatay'ın, depremin olumsuz şartlarını hala üzerinden atamadığını ifade eden milletvekili Çirkin, "AK Parti Hükümeti bunu tekrar düşünmeli ve bırakın 6 ay 1 sene uzatmayı 5 seneye bağlayıp konuyu kapatmalıdır" değerlendirmesini yaptı. Çirkin,  İYİ Parti olarak konunun yakın takipçisi olacaklarını da belirtti.

“Sebebi ortadan kalkmış mıdır ki mücbir sebep son bulacak?”

Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Mücbir sebep halinin sebebi ortadan kalkmış mıdır ki mücbir sebep son bulacak? Millet sanıyor ki bu halin ortadan kalkmasından sadece belli kesimler olumsuz etkilenecek. Hayır öyle değil. İlaç katılım payları dahil her vatandaş olumsuz etkilenecek. Depremin olumsuz şartları olduğu gibi duruyor. Hatay halkı tükenmiş durumda, ticaret vs her şey bozuk durumda. Durum bu iken hangi akılla mücbir sebep uygulaması kaldırılıyor, anlamış değiliz. Sayın Mehmet Şimşek tepetaklak olmuş maliyeyi Hatay’dan gelenle kurtaracaksa ona bir diyeceğimiz yok. İktidar aklını başına almalı. Yoksa iktidarın değerli vekillerinin gayretleri çöpe gider. Biz biliyoruz ki onlar depremle ilgili çalışmalarda elden gelen tüm gayreti göstermekteler. Ama bir gerçek daha var ki, Hatay depremin olumsuz şartlarını hala üzerinden atamadı. Evet, Hatay şantiye gibi oldu. Ama demirle, çimentoyla Hatay kalkınmaz. Hatay ekonomik desteklerle kalkınır. Göç işte o zaman tersine döner. Yüzler o zaman güler. AK Parti Hükümeti bunu tekrar düşünmeli ve bırakın 6 ay 1 sene uzatmayı 5 seneye bağlayıp konuyu kapatmalıdır. İYİ Parti olarak konunun yakın takipçisi olacağız."

“Mücbir sebep süresi koşulsuz uzatılsın”

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), mücbir sebep süresinin koşulsuz uzatılmasını istedi. İskenderun SMMMO'nın sosyal iletişim sitesinden yapılan paylaşımda şunlara yer verildi: "İş dünyası ve sivil toplum kuruluşları olarak; sesimiz bir, talebemiz net. Binlerce esnafı konteynerde geçim mücahit veren, yüz binlerce insanı konteynırda yaşayan, yürünecek caddesi, gezilecek çarşısı ve mazisinden eser kalmayan şehirlerimize şart koşulmasın! Şehirlerimiz toparlanıp, iş yeri ve konutlar teslim edilinceye kadar mücbir sebep süresi koşulsuz uzatılsın."
Öte yandan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Deprem nedeniyle etkilenen mükelleflerimizin yükümlülüklerini yerine getirmeleri için mücbir sebep süresi koşulsuz uzatılmalıdır. Bu süre uzatımı, bölgede yaşanan zor koşullar dikkate alınarak sağlanmalıdır" değerlendirmesine yer verdi.

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Yardımcım Cevdet Yılmaz beye Hatay halkının önemli bir talebi olarak 'mücbir sebep' konusunu arz ettim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız konuyu takip ettiğini ve özellikle etkilenen şirketler bakımından çözüm konusunda çalıştıklarını ifade etti. Başkanımıza depremzede Hatay’ımıza verdiği değer ve önem için teşekkür ederiz" görüşüne yer verdi.

 



Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Okul masrafı bütçeyi zorluyor

Çöpten 60 milyon lira gelir

Zabıta Haftası kutlandı

Akademik personele sağlık semineri

Cinayetin 5 zanlısına tutuklama

Kale-Işıklı yoluna bariyer

Zabıtanın koordinasyon toplantısı Arsuz'da

26 okulun öğrencileri, 'başka okula'

Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu'nda 550 öğrenci eğitim alacak

İlk Alıç hasadı Benlidere’de

Ruhsatsız yapıya hazır beton yasağı

Yayladağı'nda madenciliğe karşı 'Toprağımızı koruyacağız' tavrı

AFAD uyardı: Giderleri kurumlar karşılasın

Konteyner kentlerde moral etkinliği

Müze gibi evde 5 döneme ait eser ele geçirildi

60 parsele 'geçici olarak el konuldu'

7 mahalleye dolmuş seferi

'Cinayet zanlısı' tutuklandı

HBB 5 milyar lira borçlanacak

Eğitim yılı öncesi okullarda inceleme

Mücbir sebep hali, uzatıldı

İskenderun'da hurdacılara denetim

2024-2025 adli yılı başladı

İskenderun'a 'deniz komando tugayı'

Halk, kendi tutanağını yazdı

Barış Günü'nde savaşlar sürüyor

Yükleniyor

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41