Tarih: 30.11.2017 10:30

Milletvekillerinin genel kurul polemiği

Facebook Twitter Linked-in

Sadet Berkyürek/SES

Genel kurulun iki katip üyelik koltuğunda ise MHP´li Hatay Milletvekili M. Necmettin Ahrazoğlu vardı. Karasayar, Milletvekili Topal´a hizmetleri yerinde göstermek üzere Cuma günü saat 08.00´da Antakya merkezde buluşmak üzere randevu verdi.

TBMM Genel Kurulu´nda ilk konuşmayı yapan ve sözlerine, “Konu yine Hatay, yine Hatay´ın sorunları. Her Hatay´ın sorunlarını buraya konuşmaya çıktığımda, genelde burada Ak Parti´li Sayın Karasayar olurdu -kombine olmuştu buraya- sataşırdı bana” diye başlayan Serkan Topal, Hatay´ın EXPO 2021 ile UNESCO tarafından gastronomi alanında seçildiği Yaratıcı Şehirler Ağı´na hükümetin destek verip vermeyeceğinin yanıtını yine doğrudan Orhan Karasayar´a seslenerek istedi. Topal, “EXPO 2021 Hatay´da. Yine, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmaları sonucunda, Hatay, UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı´na seçildi. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Sayın Karasayar´a da soruyorum: Hükûmet olarak burada destek verecek misiniz? Nasıl bir destek vereceksiniz?” diye sordu.

Topal: Hatay´da esnaf kan ağlıyor
Hatay´ın sorunlarını dile getirdiği konuşmasında Orhan Karasayar´a seslenmeyi sürdüren Topal, “Hatay´la ilgili yapacağınız her hizmette biz sizin yanınızda destek olacağız, omuz omuza vereceğiz. Ancak gerçek olan bir şey var, Hatay´da esnaf kan ağlıyor, çiftçi kan ağlıyor, büyük bir işsizlik var” şeklinde konuştu.

Randevu Cuma günü saat 08.00´a
Sataşma gerekçesiyle söz isteyerek genel kurulda yerinden konuşan Milletvekili Orhan Karasayar ise, Serkan Topal´a hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri yerinde göstermek ve gezdirmek üzere Cuma günü saat 08.00´a randevu verdi. Karasayar, “Serkan Bey´in elinden tutacağım, cuma günü sabah sekizde Hatay´ın merkezinde beraber buluşacağız” dedi.

Hizmetleri göstermek üzere…
Yerinden yaptığı konuşmayla Serkan Topal´a yanıt veren Milletvekili Orhan Karasayar, “Biz Hatay olarak 10 milletvekili beraber, istişare içerisinde işlerimizi yürütmeye çalışırız. Ama ben hep şunu söyledim: Serkan Bey´in elinden tutacağım, cuma günü sabah sekizde Hatay´ın merkezinde beraber buluşacağız. Hatay´da yapılan hizmetleri bir ayda -gerekirse gruptan, Özgür Bey´de izin isterim- gezdirerek bitiremem kendisine. Şu anda 5 tane baraj Hatay´da bitmek üzere Sayın Başkanım. Hatay´a yapılan hizmetler noktasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bugüne kadar hangi bakanımıza gittiysek, Hükûmetimizin hangi yetkilisine gittiysek o hizmeti bize ikinci kez söyletmediler, biz Hatay´a hizmetlerin tamamını aldık. Arkadaşımız, Defne´den bahsetti. Defne ilçe olalı iki buçuk yıl oldu. Arsuz da yeni ilçe oldu. Şu anda Arsuz´la ilgili yapılacak kamu yatırımlarımızın tamamı hayata geçirilmek üzere, projeler yapıldı; belli sıkıntılar var, onları da aşıyoruz” diye konuştu.

‘Elinden tutmak´ sataşma gerekçesi
Karasayar´ın ‘elinden tutacağım´ ifadesini sataşma olarak gerekçelendirerek söz isteyen Topal, şunları söyledi: “Sayın Karasayar, benim elimden tutmaya gerek yok, ben zaten kapı kapı dolaşıyorum -bütün mahalle muhtarlarına sorabilirsiniz- bütün mahalleleri geziyorum, bütün Hatay halkının sorunlarını burada dile getiriyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —