Tarih: 04.06.2020 22:15

Milletvekillikleri düşürüldü

Facebook Twitter Linked-in

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Enis Berberoğlu´nun Yargıtay´da onaylalanan cezası ile ilgili AYM´ye başvurusu var. Yani yargılaması devam ediyor. Bu devam ederken bu fezlekeleri okutarak hukuku iğfal etmeyin' dedi.

Engin Altay 3 fezlekenin apar topar Genel Kurul´a getirilmesini parlamentoya ‘darbe´ olarak nitelendirdi.

3 milletvekili hakkındaki fezlekelerin Genel Kurul´a getirilmesiyle ilgili lehte konuşma yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'Kesinleşmiş yargı kararının AYM ya da AİHM´de yargılamaya konu olması acaba Meclis Başkanlığı´nın parlamentonun yapması gereken görevi engeller mi engellemez mi buna bakmak lazım. İç hukuk mekanizmasında karar kesinleşmiştir' diye konuştu.

Beştaş: Bu iktidar darbecidir

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 'Cahit Özkan´ı Balyoz davasındaki hukuksuzluklarından iyi biliyoruz. Bu iktidar darbecidir, bu iktidar hukuku esas almıyor. Bu iktidarın parlamentoyla halk iradesiyle hiçbir işi kalmamıştır' diye konuştu.

KCK Ana Davası´nda yargılanan HDP milletvekilleri Leyla Güven 6 yıl hapis cezası, Musa Farisoğulları da 9 yıl hapis cezası almıştı.

TBMM´de 'AKP halka hesap verecek' sloganları atıldı

Meclis´te AKP´li vekillerle beraber CHP´li ve HDP´li vekiller arasında tartışma çıktı. CHP´li ve HDP´li vekiller karar okunurken, söz konusu kararı protesto ederek masalara vurdu. Vekiller, Meclis´te 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek' sloganları attı.

Berberoğlu MİT TIR´ları davasından yargılandı

CHP´li Enis Berberoğlu ise MİT TIR´ları görüntülerini Can Dündar´a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.

Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu´nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti. Berberoğlu ile Güven ve Farisoğulları hakkındaki yargı kararları TBMM bekletiliyordu.

Meclis sitesi güncellendi

Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları´nın isimleri dakikalar içinde TBMM sitesindeki 'milletvekilleri ' sayfasından çıkarılarak 'Milletvekilliği sona erenler' sayfasına taşındı.


Gözaltı ve tutuklama

TBMM Genel Kurulu´nda milletvekillikleri düşürülen CHP´li Enis Berberoğlu ile HDP´li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından üç isim de gözaltına alınırken, Güven ve Farisoğulları çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

HDP´li Farisoğulları, HDP Genel Merkezi´ne gitmek üzere Diyarbakır´dan Ankara´ya yola çıktığında gözaltına alındı. Farisoğulları Diyarbakır-Urfa yolu üzerinde bulunan Pirinçlik karakoluna götürüldü. KCK ana davası kapsamında aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasından kalan 2 aylık ceza bulunan Leyla Güven de Diyarbakır´daki evinden gözaltına alındı. Farisoğulları ile Güven, hastanedeki kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —