Milleyha'ya dökülen molozlar kaldırılacak

Milleyha Kuş Cenneti için eylem planı çalışması başlatan Samandağ Belediyesi, alanına bilinçsizce dökülen moloz ve çöpleri, kaldıracak, avcılığın önüne geçilmesi için ekiplerin 24 saat görev yapacağı 'gözlem kuleleri' kuracak.

HATAY 12.05.2024 19:50:00 0
Milleyha

İskenderun/SES
Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, kuş gözlemcileri ile birlikte Milleyha Kuş Cenneti için bir eylem planı çalışmasına başladıklarını açıkladı. En önemli kuş cennetleri arasında gösterilen Samandağ'daki Milleyha Kuş Cenneti, kuşların yaşam yeri olmasına rağmen moloz dökümü ve avcılık yüzünden  tehlike içinde bulunduğu belirtiliyordu.

Samandağ Belediye Başkanı Karaçay, başkan yardımcısı Hasan Fehmi Görür ve görevliler, bölgede inceleme yaptı. Karaçay, Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Görür, “Yuvaproject” temsilcisi Gizem Cabaroğulları, kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu ile birlikte Milleyha Sulak Alanında inceleme yaptı. Sorun ve krizlere karşı eEn önemli adımın kriz yaratan sorunların ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden Görür, "Milleyha Kuş Cenneti alanına bilinçsizce dökülen moloz ve çöpleri, kaldıracağız. Daha sonra buradaki avcılığın önüne geçilmesi için doğa dostu gözlem kuleleri yaparak, 24 saat boyunca ekiplerimiz tarafından güvenlik önlemi alınmasını sağlayacağız” dedi. Kriz yaratan sorunlardan sonra spesifik çalışmalara yöneleceklerini anlatan Görür, "Yörede Leylek ve daha bir çok kuş türünün yuva yapması ve burada konaklaması için ekolojik sisteme uyumlu direk ve yuva çalışmaları yapacağız. İleriki süreçteMilleyha, hem bölge halkı hem de turizm açısından doğal bir tabiat parkına dönüşecek” değerlendirmesini yaptı.


En büyük 500 sanayinin 15'i Hatay'da

5 ilçede "Suriyeli tahriki" girişimi

Rehabilitasyon merkezi, kafes sonrası

"İktidar, depremzede vatandaşını zarara uğratıyor"

Depremzede kuradan çıkan konutunu alamıyor

HBB'den, ücretsiz ve indirimli kart

İktidar, 'refah masalını' anlatıyor

KETEM personeline 'uyum eğitimi'

"Madımak Oteli, Utanç Müzesi olmalı"

Kırıkhan Kaymakamı Tunceli'ye atandı

"Yeni tesis kirlilik yükünü daha da arttıracak"

Kabotaj Bayramı'nın 98. yılı

CHP'li kadınlar yönetimini belirledi

St. Pierre Bayramı kutlandı

Eğitim Sen, Ankara'da

  • BIST 100

    10727,43%0,42
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    35,24% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2468,27% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3969,58% 0,00