Milli Eğitim Bakanı Tekin'e 7 maddelik soru

SP Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: 30'dan mevcutlu sınıflara kapatma talimatı var mı?

EĞITIM 30.09.2024 08:30:00 0
Milli Eğitim Bakanı Tekin

İskenderun/SES
Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, tasarruf tedbirleri kapsamında '30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması' ile 'okul binalarında tek temizlik görevlisi çalıştırılması' yönündeki kararları, soru önergesiyle parlamentoya taşıdı. Milletvekili Çalışkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e "Okullara 30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması yönünde Bakanlığınızca yazılı veya sözlü bir talimat verilmiş midir?" diye sordu.

Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, önergesinde, "Tasarruf tedbirleri kapsamındaki bazı uygulamaların eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel teşkil ettiğine ilişkin bazı iddialar bulunmaktadır. Bunlar arasında '30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması' ve 'okul binalarında tek temizlik görevlisi çalıştırılması' yönünde okullara yönelik zorlamaların olduğu da bulunmaktadır. Bu tür uygulamaların öğrencilerin eğitim motivasyonlarını kaybetmesine yol açması yanı sıra öğretmen ve çalışanlar için kadro sorunları ortaya çıkaracağı değerlendirilmektedir" ifadesine yer verdi.

“Okulların temizlik ürünü ihtiyaçları hangi yolla karşılanmaktadır?”

SP Hatay Milletvekili Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği 7 maddelik önergesinde şu sorulara yer verdi: “Okullara 30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması yönünde Bakanlığınızca yazılı veya sözlü bir talimat verilmiş midir? Şayet söz konusu sınıflar kapatılırsa köy okulları başta olmak üzere norm fazlası olacak öğretmenlerle ilgili idari bir tedbir alınmış mıdır? Bütün okul binalarında yeterli temizlik görevlisi bulunmakta mıdır? Bu yıla kadar Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında haftanın 5 günü çalışan temizlik personeli tasarruf gerekçesiyle görevlendirilmediği için İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalıştırılacak temizlik görevlileri eğitim dönemi boyunca beş gün çalışacak mıdır? Okullarda temizlik ihtiyacının velilerin inisiyatifle çözülmesine yönelik idari tedbirler uygulanmakta mıdır? Ülkemizdeki okul binası ve bu binalarda çalışan kadrolu temizlik görevlisi sayısı kaçtır? Okulların temizlik ürünü ihtiyaçları hangi yolla karşılanmaktadır?”


Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim Bakanı Tekin' maddelik

İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9774,4%-2,3
  • DOLAR

    36,00% 0,10
  • EURO

    37,14% 0,22
  • GRAM ALTIN

    3264,54% 0,21
  • Ç. ALTIN

    5202,82% 0,00