MKÜ´de Uluslararası ´korozyon´ sempozyumu

MKÜ´de Uluslararası ´korozyon´ sempozyumu

15. Uluslararası Korozyon Sempozyumu MKÜ ev sahipliğinde Antakya´da yapıldı.

Antakya/SES

MKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü tarafından organize edilen 15. Uluslararası Korozyon Sempozyumu, 1988´den beri Türkiye Korozyon Derneğinin katkılarıyla iki yılda bir düzenleniyor. Sempozyuma Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Hasan Kaya ile çeşitli üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler de katıldı.
Ülkü Tecimen´in, ´Medeniyetler şehri Hatay´ konulu sunum yaptığı sempozyumun açılışında konuşan 15. Uluslararası Korozyon Sempozyumu düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Ali Tuncay Özyılmaz, “Korozyonu çevresel faktörlerin kullanılamayacak hale gelmesi olarak tanımlayabiliriz. Korozyon doğal kaynakların ömrünü belirleyen önemli bir olaydır. Korozyon dünyada yaklaşık 2 buçuk trilyon dolarlık ekonomik kayba neden olmaktadır. Bu kayıptan Türkiye´ye de 45 milyar dolar düşmektedir. Korozyonu önleme çalışmaları ile bu kaybın yüzde 15 ila yüzde 35 arasında azaltılabilmesi bile büyük bir getiri sağlayacaktır” değerlendirmesini yaptı.
Hatay Vali Yardımcısı Tetikoğlu, “Marmara depreminden varmış olduğum kanı, binanın değil insanın insanı öldürmesidir. Binaların demirlerinin çoğu paslı ve çürümüştü. Komşumuz olan Suriye´de de bazı insanlar harekete geçiyor, hurda demirleri alıp ekonomiye kazandıralım diyor. Ortaya çıkan ürünün kalitesi, dayanıklılığı düşük olacak ve yeni ölümlere de alt yapı hazırlamış olacağız' dedi. MKÜ Rektörü Kaya da şunları söyledi: 'Üniversitemiz büyük bir üniversitedir. 20 bini aşkın öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Fizik, kimya, biyoloji alanlarında Türkiye genelinde öğrenci sayısında bir azalma bulunmaktadır. Üniversitemizde de aynı durum yaşanıyor. Eğitimcilerimizin öğrenci az diye düşünmeyip sürekli çalışması, araştırma yapması, topluma ve memleketimize hizmet etmesi gerekmektedir.'
HBB Başkanı Lütfü Savaş ise “Erozyon ve korozyon biri içeride diğeri dışarıda bizi kemiren sağlığımızı alıp toprak altına götüren önemli iki olgudur. Bilim sürekli ilerliyor. Gençlerimiz bilimle uğraşırsa biz de geleceğe daha güvenli bakabiliriz” diye konuştu.
Korozyon Derneği Başkanı Necip Kurtkaya da korozyonun etkilerinin ekonomiden silinip atılması için sanayici ve belediyelerin kendileri ile işbirliği içinde çalışmasını istedi.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07