MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

MKÜ, Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karar kapsamında, üniversitenin olanakları da göz önünde bulundurularak, yüz yüze ya da uzaktan eğitim alacak fakülte ve yüksekokulundaki bölümleri belirledi.

EĞITIM 27.09.2024 07:11:00 0
MKÜ

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) birçok fakülte ve yüksekokulunda yüz yüze eğitimi bu yıl başlatıyor. MKÜ'nün, eğitim durumunun yüz yüze ya da uzaktan eğitim olarak belirleme şeklini, YÖK’ten gelen resmi yazıya göre belirlediği öğrenildi. 

MKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Biriminin Mustafa Kemal Üniversitesi'nin resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamara şunlara yer verildi: "Üniversitemizde 2024-2025 yılı eğitim öğretim sürecine ilişkin kararlar açıklandı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eğitim süreçlerinde değişiklikler yapılan Üniversitemizde, 2024-2025 akademik yılı için yeni kararlar alındı. Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan bu kararlar, üniversitemizin fiziki koşulları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak şekillendirildi."

Yüz yüze eğitim verilecek fakülteler ve bölümler hangileri?

Mustafa Kemal Üniversitesi açıklamasında yüz yüze eğitim verilecek fakülteler ve bölümler şöyle sıralandı: Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, İlahiyat, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Tayfur Ata Sökmen Tıp ve Veteriner Fakülteleri, Antakya Devlet Konservatuvarı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sanat ve Tasarım, Hatay Sağlık Hizmetleri ve Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları'nın tüm sınıfları; Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Spor Bilimleri ve Ziraat Fakülteleri'nin 3. ve 4. sınıfları.

Uzaktan eğitim hangi bölümlerde?

MKÜ açıklamasında uzaktan eğitim uygulanacak fakülteler ve bölümler de şu şekilde belirlendi: Fen-Edebiyat Fakültesi'nin tüm sınıfları; Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Spor Bilimleri ve Ziraat Fakülteleri'nin 1. ve 2. sınıfları; Yabancı Diller Yüksekokulu ve Altınözü Tarım Bilimleri, Antakya Meslek Yüksekokulu, Hassa Meslek Yüksekokulu, Kırıkhan Meslek Yüksekokulu, Samandağ Meslek Yüksekokulu, Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tüm sınıfları.

Lisansüstü eğitim nasıl olacak?

MKÜ açıklamasında lisansüstü eğitime ilişkin olarak da "Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisansüstü öğretim, ilgili kurulların kararına göre yüz yüze ve/veya uzaktan eğitim yöntemleriyle sürdürülecek" ifadesine yer verildi. Açıklamada, 'Özel Öğrencilik Hakları'na ilişkin olarak "Özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrencilerin 2024-2025 eğitim ve öğretim  yılı başlangıç tarihini de dikkate alarak özel öğrenci olmak istedikleri devlet üniversitelerine başvuru yapmalarına ve başvurdukları üniversite tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan program ile sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusu yapabileceklerdir" değerlendirmesine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: ' ' eğitim' sınırlı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

İki ayrı plan da iptal edildi

AKP, kuruluşunun 23. yılını kutluyor

“İskenderun toparlanamayan kent haline geldi”

HBB'den 4 ilçeye 6 plaj

Samandağ'da rezev alana 'iptal kararı'

Mücbir sebepe uzatma istendi

Suriye'de iki günde 18 ayrı deprem

Ayakta yolcu almayan otobüslere 2,5 TL destek

Aynı bölgedeki rezerv alana farklı harita

Dörtyol ve Reyhanlı’ya ağır ceza mahkemesi

Atakaş Çelik işçilerinin tercihi "Metal-İş"

30 girişimci projeleri sundu

CHP'li gençlere yeni yönetim

860 kilometrelik elektrik hattına bakım tamamladı

  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,17% 0,11
  • EURO

    38,17% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2932,93% -0,01
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00