"Mobbingle Mücadele Destek Hattı” 

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) tarafından “Mobbingle Mücadele Destek Hattı” kuruldu.

İskenderun/SES
Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Osman Nuri Kundakçı, Türkiye’de ilk kez oluşturulan destek hatının internet üzerindeki özel bir modülden ve anlık iletişim uygulamaları üzerinden yönetileceğini belirtti.
"Çalışma hayatının vebası” olarak nitelendirdiği iş yerlerindeki mobbing davranışlarının sağlık sektöründe de yoğun bir şekilde görüldüğünü ifade eden Kundakçı, "Yapılan çalışmalar, sağlık profesyonellerinin yüzde 40’lara varan oranlarda kasten mobbinge maruz kaldığı, yüzde 90'ın üzerinde de bir veya birden fazla mobbing davranışıyla karşılaşıldığı ve çalışanların çoğunun iş yerinde çalışma arkadaşlarının bu tür davranışlarına maruz kaldıklarına ve tanık olduğunu gösterdi" açıklamasını yaptı. Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) ve YENİ SENDİKA Genel Merkezi işbirliğiyle Mobbingle Mücadele Destek Hattı protokolünün, Ankara’da genel başkanlar tarafından imzalandığını anlatan Kundakçı, şu değerlendirmede bulundu: "Projeyle Türkiye’de bir ilke imza atıldı Bu hattı, başta kadın sağlık çalışanları olmak üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri için kurduk. Mobbing kavramının doğru anlaşılması ve mobbingle mücadele konusunda en yetkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan MEYAD uzmanları ve bilirkişileri ile birlikte yürüteceğimiz çalışmanın, Türkiye’de çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Yüzbinlerce çalışanın korkulu rüyası olan, iş çatışması, istifa ve hatta kimi zaman intihar vakaları ile sonuçlanan mobbingle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz."
Mobbingle mücadeleyi sorumluluk olarak görüp, katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten YENİ SENDİKA Hatay İl Temsilcisi Kundakçı, "Bu hat, aynı zamanda aslında her şeyin mobbing olmadığını ifade etmenin yanı sıra, mobbing kavramının çalışanlar tarafından da kolayca tüketilebilen ve içi boşaltılabilen bir kavram olduğunu anlatmaya çalışacak. Yapılacak uzman görüşmeleri ile gerçekten de mobbinge maruz kalan mağdurların doğru şekilde tespit edilebilmesini sağlayacağız. Mobbingle mücadele destek hattına başvurular, 0551.0949911 nolu WhatsApp uygulaması üzerinden anlık iletilerle yapılabilencek. Bunun yanında yenisendika.org internet sitesi üzerinden de özel bir modül oluşturduk. Bu modülde, mobbinge maruz kaldığını düşünen mağdurların kendilerini ayrıntılı şekilde ifade edebilmeleri ve başvuruda bulunabilmelerine olanak sağlanacak. Uzmanlar tarafından yapılan incelmenin ardından başvurunun değerlendirilmesi sonucunda gerekirse idari veya hukuki başvurular yapılacak. Süreç bizim yetkili organlarımız ve avukatlar tarafından da takip edilecek” dedi. 
 



Anahtar Kelimeler: "Mobbingle Mücadele Destek Hattı”

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

Paskalya'da dualar sağlık ve barış için

Muhtar Taş'ın adı oturduğu sokağa

İsraillin toprak alımına soru önergesi

İskenderun zemini çöküyor

Belediye "kariyer.net"le iş bulacak

12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Denizciler'e 5 kat sınırı

İskenderun’da Katoni binası yandı

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49