Muhasebecilerden tek listeli seçim

Bir kez daha oda başkanlığına getirilen İbrahim Kaynar: Özellikle İskenderun‘un mücbir hal dışında bırakılmasına karşı çok büyük mücadele verdik.

EKONOMI 12.05.2025 10:53:00 0
Muhasebecilerden tek listeli seçim

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, hafta sonu yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi. Odanın mevcut başkanı İbrahim Kaynar'ın hazırladığı liste ile gidilen seçimlerde, İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve birlik genel kurul temsilcileri belirlendi.

İskenderun'da 452 üyesi bulunan odanın ilk günkü konuşma bölümü, ticaret ve sanayi odasında yapıldı, ikinci gün İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda yapılan seçimlere ise tek liste halinde gidildi. Divan başkanlığını Abdullah Korkmaz'ın, üyelikleri ise Günay Ersoy Morkan, Hatice Altungeyik ve Hasan Merih Yıldırım'ın üstlendiği genel kurula Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihad Matkap, Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu, Gaziantep SMMM Odası Başkanı Hakan Özseven, İskenderun SGK İlçe Müdürü Remziye Evren, yeminli mali müşavirlerZafer Kutlu ve Salim Köybaşı, Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, vergi dairesi müdürleri, kentte örgütlü bazı siyasi partilerin, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de katıldı.

“Oda olmasaydı mücbir hal İskenderun’da bir sene önce bitirilirdi”

Kongrenin açılışında konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, 6 Şubat depremlerini anımsattı ve meslek örgütleri TÜRMOB'un depremin ilk andan itibaren kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, bürosu yıkılanlara konteynerlerde çalışma alanları oluşturduklarını, bürosu zarar görenlere bilgisayar yardımları yaptıklarını, evi veya iş yerini kaybedenlere para yardımı yapıldığını söyledi. Mücbir sebep konusunda da bakanlık görüşmelerinde TÜRMOB'un yanlarında olduğunu anlatan Kaynar, "Özellikle İskenderun‘un mücbir hal dışında bırakılmasına karşı çok büyük mücadele verdik. İskenderun da depremden etkilenen şehirlerden olmasına rağmen ekonomik gücü ve potansiyeli sebebiyle, depremin bir yılı bile dolmadan kentte mücbir sebep hali bitirilmek istendi. İskenderun mali müşavirler odası olmasaydı mücbir hal İskenderun’da bir sene önce bitirilirdi. Bu kötü günlerde anladık ki, odalarımız ve mesek örgütümüz TÜRMOB olarak hem ekonomik hem de yönetimsel anlamda çok güçlü olmak zorundayız" dedi.

Çalışkan: Kanunlar 5 nedenle çıkıyor

Görevden alınan belediye başkanları ya da şirketlere atanan kayyumların dokunulmazlığının, milletvekili dokunulmazlığının çok ötesinde olduğunu belirten SP Hatay Milletvekili Çalışkan, "Öyle ki, kayyum yönettiği şirketin tamamını zimmetine geçirirse bile hiçbir işlem yapılamıyor" dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile parlamentonun işlevinin azaldığını ifade eden milletvekili Çalışkan, "Günümüz parlamentosunda kanunlar beş nedenle çıkıyor. Bunlar, mevcut Hükümet sistemi, Anayasa Mahkemesi'nin kanunları iptal etmese, vergi ve cezalar, bürokrasinin elinin güçlendirilmesi ve küresel talepler için. Bugün kanunların çıkma nedeni bu 5 madden kaynaklanıyor" değerlendirmesini yaptı.

Matkap: Siyasal iklim çok değişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Matkap ise Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın seçimlerinin iki gün süreyle yapılmasının nedeninin, ilk günün konuşmalara ayrılması, seçimlerin de ikinci gün olmasını göstererek, "Muhasebeci ve mali müşavirlerin konuşacağı çok şey var. Çünkü, muhasebeci ve mali müşavirler, esnafın, toplumun her kesiminin sorunlarını en iyi bilen meslekler arasında yer alıyor" diye konuştu. Günümüzde insanların, toplumun hükümeti eleştirmekten çekindiğini, konuşan, eleştirenler hakkında soruşturma başlatıldığını anlatan Matkap, "15-20 yıl öncesinin siyasal iklimi ile bugünün iklimi çok farklı. İklim çok değişti. Ama biz yine konuşmalıyız, konulabildiğimiz kadar. Ülkemizde 7 yıldır yeni bir sistem var. Ancak bu yeni sistemin adında henüz uzlaşılan bir tanım yok. Bugün içinde yaşadığımız siyasal sistem sorgulanmalı" dedi.

Oda yönetimi belli oldu

İki gün süren genel kurul, İskenderun İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin gözetiminde gerçekleşti ve seçimlerde oylar iki sandıkta kullanıldı. İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın yeni yönetim kurulu da İbrahim Kaynar, Serdar Tümkaya, Ahmet Özsoy, Mevlüde Toma ve Abdullah Bayraktar'tan oluştu. Yönetim kurulu yedek üyelerine ise Enis Kudret, Mehmet Kıranlıoğlu, Aytekin Ceylan, İbrahim Cemal Uyar ve Seyhan Kılıç getirildi. 
Odanı denetleme kurulu üyeleri Mevlüt Özer, Özlem Gülhan ve İbrahim Emre Bıkmaz'dan oluşurken, yasa gereği yedek tek üyeliğe de Onur Tektaş seçildi. 
Odanın disiplin kurulu üyeleri Deniz Kartal, Kozan Dişibüyük, Yelda Sülkü, Yağız Ünsal, Hüseyin Aşkar olurken yedek üyeliklere de Seçil Kutlu, Bedi Çakıcı ve Buğra Ceylan getirildi.

Birlik genel kurul temsilcilerine (üst kurul delegeleri) getirilen isimler şöyle oldu: Alaattin Özbülbül, Latif Çakır, Ali Beyazit Karahan, Lemiye Hayat Felah, Muharrem Dingil, Hatice Altungeyik, Ohannes Silahlı, Gani Aşkaroğlu ve Gülüfer Akyıldız. Üst kurul yedek üyeleri de Ali Bağdatlı, Arzu Erhan, Esabil Kılıç, Arzu Barut, Rıfat Yelmer, Songül Sabahoğlu Arslan, Özlem Bakahan, Aydın Arık ve Sinan Devrim olarak belirlendi. 

Kongre sonrası sosyal iletişim sitesinden paylaşım yapan İbrahim Kaynar, "İskenderun Mali Müşavirler Odamızın genel kurulunu tamamladık. İkinci üç yıl için tek liste ile İSMO Başkanı olarak seçilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Nispi temsil sisteminin mesleğimize verdiği zarar yaşanmadığı için İskenderun Mali Müşavirler Odasına kayıtlı meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadesine yer verdi.
 

Anahtar Kelimeler: Muhasebecilerden listeli seçim

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Kapasite kullanımı ve tersane ihtiyacı masada

Aynı suç, farklı muamele

Anneler Günü’ne kutlama

Muhasebecilerden tek listeli seçim

Sanayi sitesi kooperatifi, yeni yönetimini belirledi

Mahmut Aslan, grevdeki Yolbulan işçileriyle

Adliye kavşağında yol genişletme çalışması

Emekli 'ek zam' istedi

'Üç fidan' anıldı

Hıdrellez dilekleri tutuldu

  • BIST 100

    11288,05%-0,71
  • DOLAR

    41,10% 0,23
  • EURO

    47,98% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4562,43% 1,19
  • Ç. ALTIN

    7244,37% 0,74