Mühendis adaylarına kahvaltı

Mühendis adaylarına kahvaltı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) işbirliğiyle İnşaat Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerine kahvaltı verildi.

 

Etkinlikte mühendis adayı öğrenciler, öğretim üyeleri ve oda temsilcileriyle tanıştı. Kahvaltıda konuşan İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, inşaat mühendisliğinin, dünyanın en eski meslek dallarından biri olduğunu, günümüzde de rağbet gördüğünü ifade etti. İnşaat mühendisliğinin, ülkenin lokomotif sektörlerinden olan inşaat ın en önemli ve nitelikli insan kaynağını ihtiyacını karşıladığını da anlatan Doç. Dr. Örnek, 'Mesleğin eğitimini vermekten mutluluk duymaktayız. Sizler de artık bu geniş ailenin bir üyesisiniz. Ailemize tekrar hoş geldiniz” dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz de, bugünün öğrencisinin yarının ‘inşaat mühendisi´ olacağını belirterek, öğrencilerle sektörle ilgili analiz yapmanın mutluluk verici olduğunu ve okuldaki teorik bilgileri pratiğe dökmeleri için odanın kapısının sonuna kadar açık olacağını ifade etti.
Etkinlikte konuşan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli de, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma ile ilgili korkuları olduğunu gördüğünü kaydetti. Harbiyeli, 'Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki, geniş vizyona sahip bir eğitim kadrosu ve üniversitenin içerisindesiniz. Düzenli çalışır ve gayret ederseniz ‘aranan eleman´ olmanız kaçınılmazdır. Bizler İskenderun Teknik Üniversitesi kurulduktan sonra her konuda Üniversiteyi yanımızda hissediyor ve sektörel gelişmeyi onların desteğiyle yakalıyoruz. Hocalarınızın ve okulunuzun kıymetini bilin. Bizler de İMO olarak, hem iş imkânları, hem staj ve deneyim konusunda her zaman yanınızdayız” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Mühendis adaylarına kahvaltı

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20