Mühendis adaylarının fabrika incelemesi

İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri, ‘Plastik Kalıpçılık´ dersi kapsamında HATBORU San. ve Tic. A.Ş´nin üretim tesislerini ziyaret etti.

EĞITIM 1.06.2017 10:33:33 0
Mühendis adaylarının fabrika incelemesi

Gezinin, öğrencilerin, teorik bilgilerini pekiştirmek için teknik geziler kapsamında yapıldığı, fabrika ve işletmelerde incelemeyi kapsadığı belirtildi. 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, araştırma görevlileri Hasan Hüseyin Bilgiç ve Mehmet Ali Güvenç eşliğinde düzenlenen ders uygulaması niteliğindeki teknik gezide, HATBORU´nun üretim tesislerindeki çelik boru, plastik boru ve çelik konstrüksiyon üretim süreçlerini incelendi. Doç. Dr. Mıstıkoğlu, üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, teknik geziye ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları belirtti: 'HATBORU A.Ş.´ ye yapmış olduğumuz teknik gezide, firmada yapılan TÜBİTAK-TEYDEB (Sanayi Ar-Ge) projeleri ile ürün/üretim süreçleri, iyileştirilen spiral boru imalatı, plastik boru imalatı incelenmiş ve üretimde yeni yaklaşımlar konusunda bilgi alındı. Fabrikanın Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, mühendis adaylarının sorularını yanıtladı ve mezuniyet sonrasında çizmeleri gereken profili, başarıya dönüştürmenin yollarını anlattı.'


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25