Muhtarların HBB ziyareti

Muhtarların HBB ziyareti

Antakya´da görev yapan muhtarlar, Muhtarlar Günü kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanvekili Selim Matkap´ı ziyaret etti.

 

Antakya/SES
Muhtarların ziyaretine HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli ve HBB Muhtarlık Dairesi Başkanı Durmuş Yıldırım, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü de katıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarları her zaman çözüm ortağı olarak gördüklerini ifade eden Matkap, HBB´den yapılan açıklamaya göre “Attığımız adımların ve hayata geçirdiğimiz çalışmaların temelinde her zaman Hatay halkı oldu. Vatandaşlar ve onların sesi olan muhtarlarıdan gelen talep ve önerileri daima dikkate aldık' dedi ve ziyarete teşekkür edererek, muhtarların gününü kutladı.

Gülcü: Gün, Cumhurbaşkanın armağanı
Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü ve muhtarheyeti Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu, 'Cumhurbaşkanımızın bizlere armağan ettiği dört yıldır kutladığımız Muhtarlar Günü nedeniyle bizler için hazırlamış olduğunuz programdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizlere ailecek katılma ortamı yaratarak birlikte olma imkanı sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kimyeci de '19 Ekim 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Türkiye´de ilk kez muhtarlar günü olarak bu tarihin kutlanmasını uygun gördü. Ve o tarihten itibaren her yıl 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmakta. Tabi muhtarlık müessesesi çok önemli. Seçilmiş ve doğrudan halkla temas eden, devletimizi bu bağlamda temsil eden bir makamı işaret ediyor. Dolayısıyla muhtarlık makamı çok kutsal bir makam. Hem devletimizin bekası, hem de yerel hizmetlerimizin yapılmasında, milletimizle hem hükümet nezdinde, genel idare nezdinde hem de yerel yönetimler olarak iki aşamada bir görev üstlenmiş oluyorsunuz. Antakya´da 95 mahallede 370 bin 485 vatandaşa 700 kilometrekarelik geniş bir alanda beraberce hizmet vermiş oluyoruz. Milletimizle yerel yönetimlerin ulaşmasında katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyom' diye konuştu.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,21% -0,18
  • EURO

    34,70% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2398,24% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00