´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´

Cumhurbaşkanının muhtarlara yönelik yaptığı rutin toplantılar ve İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda ilçelerde düzenlenen ´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´nın biri daha İskenderun´da yapıldı.

HATAY 5.05.2018 10:10:09 0
´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´

 

İskenderun Kaymakamlığı, toplantılar vesilesiyle gündeme getirilen sorun ve ihtiyaçlar üzerinde istişarede bulunulularak, çözüm odaklı çalışmalar yapıldığını bildirdi.
İskenderun´un Numune Mahallesinde da önceki gün İsa Taş Plaza Düğün Salonu´nda, düzenlenen ´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´na kurumların yöneticileri ele muhtarlar da katıldı. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk´ün başkanlığında yapılan toplantıda, kentin genel durumu, sorun ve ihtiyaçları hakkında görüşmeler bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Soytürk, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsa Taş´ın daveti üzerine bu ayki toplantının İsa Taş Plaza´da yapıldığını ifade etti ve işyeri sahibi olan muhtar Taş´a teşekkür etti. Kaymakam Soytürk, toplantıda, vatandaşların daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla asayiş, huzu, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri gibi konularda istişarede bulunulan toplantıda, eksik yada sorunların tespit edilmesinin sağlanması ve tespit edilen eksik yâda sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir araya gelindiğini ifade etti. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Soytürk, halkın oylarıyla işbaşına gelen, idari yapının en küçük birimi ve temel yapısı olan mahalle muhtarlara tek tek söz hakkı verilerek, görev ve yetki alanları dâhilindeki sorun ve ihtiyaçların çözüme kavuşturulması için kurum amirleriyle değerlendirmede bulundu.
Toplantıda konuşan Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz, mahallesinde inşaatı başlatılan okul inşaatından memnuniyet duyduklarını ifade etti ve kentte mahalle muhtarlarına karşı gösterilen yakın ilgi ve alakanın yanı sıra mahallelerimizin genel sorun ve ihtiyaçları ile özellikle de eğitime olan duyarlılığından dolayı Kaymakam Soytürk´e teşekkür etti.
Toplantıya, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İKaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İskenderun Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Enerjisa Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç da katıldı.


İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9801,68%-1,10
  • DOLAR

    35,48% 0,17
  • EURO

    36,30% -0,06
  • GRAM ALTIN

    3064,80% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4887,81% 0,00