Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

İskenderun/SES

SİYASET 5.06.2024 10:29:00 0
Mullaoğlu

Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, Samandağ'da kurulan beton santralinin kapasite artışını soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.
TBMM Başkanlığına verdiği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanmasını istediği önergesinde, "Hatay'da kurulan beton santralleri çevreye ve insan sağlığına zarar vermemelidir" değerlendirmesini yaptı.

Samandağ'ın Atatürk Mahallesi, 822 ada 73 nolu parsel üzerine kurulan beton santralinin kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından usulsüz olarak verildiğini savunduğu "ÇED gerekli değil" kararını TBMM'ye taşıdı. Santralin kurulacağı alanın 1/1000 ölçekli imar planında konut alanı olarak işaretlendiğini belirten Mullaoğlu, santral alanının yerleşim yerlerine çok yakın mesafede olduğunu, Asi Nehrini kirleteceğini ve santralin insan ve çevre sağlığına zarar vereceğini belirtti. Mullaoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’nin yanıtlaması istediği soru önergesinde, deprem bölgelerinde beton santrallerine ihtiyaç duyulduğunu ancak verilecek izinlerde çevrenin, doğanın, insan sağlığının ve yaşam alanlarının korunmasının öncelikli olarak gözetilmesi gerektiğini de belirtti. Mullaoğlu, "İlgili kamu kurumlarından görüş alınmadan beton santrali için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararının yeniden gözden geçirilmesini ve santral için daha uygun bir alanın belirlenmesi gerekir" ifadesine yer verdi ve sorunun çözümü için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerine çağrı yaptı.


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79