Mültecilerin sorunlarının çözümüne 'alternatif arayış'

Mültecilerin sorunlarının çözümüne

Reyhanlı Ticaret Borsası Başkanı Karaca: Bölgemiz sürekli göç almaktadır. Bu nedenle hemen hemen tüm sektörde Suriyelilerin ticarette yer aldığını görmekteyiz.

İTSO yönetimi, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret Borsasına nezaket ziyaretinde bulundu. İTSO yönetimi, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ve yönetimine yaptığı ziyarette, bölgede yaşanan sorunların çözümü noktasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette ağırlıklı olarak, bölge ekonomisi, Sınırda yaşanan sorunlar, Suriye´den Hatay´a ve sınır illerine gelen mültecilerin durumları görüşüldüğü ifade edildi. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zaroğlu, “Suriye´de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle göç etmek zorunda kalan mülteciler Hatay, Kilis, Şanlıurfa başta olmak sınır illerine göç ettiler. Reyhanlı´da bu göçlerden en çok nasibi alan sınır ilçemiz. Reyhanlı´da yaşayan 97 bine yakın ülke vatandaşımız bulunurken, 127 bine yakın da Suriyeli göçmen şehirde yaşamaktadır. Bölgede tarım, ticaret, nakliye ve lojistik sektörlerinde iş insanlarımız ticari faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Reyhanlı Ticaret Borsası yönetimine yapılan ziyarette ise oda başkanı Bülent Karaca, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Son yıllarda özellikle Suriyeli göçmenlerin Reyhanlı´ya yerleşmesi ile sınırda hareketlilik yaşanmaktadır. Bölgemiz sürekli göç almaktadır. Bu nedenle hemen hemen tüm sektörde Suriyelilerin ticarette yer aldığını görmekteyiz. Temennimiz, sorunların çözülmesi ve sıkıntıların giderilmesidir. Hatay´ın sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak bu konuları her platformda gündeme getiriyoruz. El birliği ile Hatay´ın ekonomik, ticari ve kültürel yönden gelişmesi için çaba sarf etmeliyiz. Bu konuda Ticaret Oda ve Borsa Başkanlarımız ile zaten birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmekteyiz. Bu gün sizleri de yanımızda görmek, bizleri onurlandırmıştır. Açıklamaya göre, İTSO Başkanı Levent Yılmaz da şunları söyledi: 'Suriye´de yaşanan iç karışıklıklar maalesef tüm sınır illeri gibi Hatay´ı ve ilçemiz İskenderun´u da etkiledi. Gerek Reyhanlı, Antakya, İskenderun gerekse diğer ilçelerde yaşayan mültecilerin sorunlarının çözümü noktasında bizler de çeşitli alternatif arayışları içerisindeyiz. Bu sorunların çözümü noktasında odalar olarak bu sorunların en yetkili birimlere iletilmesi noktasında çalışmalarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Hatay´ın barış ve huzur kenti olduğunu da her platformda anlatıyoruz. Bu birlikteliğimizin devam etmesini temenni ediyoruz.'



Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18