´Mutluluk çaba ister´

´Mutluluk çaba ister´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle ´evlilik öncesi eğitim´ programı düzenlendi.

Berkay Arıkan/İskenderun

İSTE Rektörü Türkay Dereli, öğretim üyeleri ve öğrencilerin de katıldığı eğitimde psikolog Gülşen Saygılı konuştu. İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda düzenlenen eğitimdeki sunumunda, 'Sağlıklı bir evlilik için ne yapılmalı? Evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları? Hayat arkadaşımı nasıl seçebilirim?' gibi konularda bilgi veren psikolog Saygılı, 'Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı-koca ilişkisinden alır. Sağlıklı evlilik ilişkisinde, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Hayatta her şey gibi mutlu olmak da çaba ister. Mutluluk kişilerin birbirleriyle sağlıklı ve doyurucu etkileşimler kurmaları sonucunda vardıkları bir noktadır. Stres yüklü bir karı-koca ilişkisi, ailenin tüm bireylerinde doğrudan stres yaratır” değerlendirmesini yaptı.

İletişimin her türlü karşılıklı ilişkinin temel faktörü olduğunu ifade eden Saygılı, şunları söyledi: 'İletişim denince pek çok kişinin aklına karşılıklı konuşma ve diyaloglar gelmektedir. Oysa iletişim, ne söylendiği, nasıl söylendiği, niçin söylendiği, ne zaman söylendiği, hatta ne söylenmediğidir. İletişim ağızdan çıkanlar kadar bir şeyi söylerken ki; yüz ifadesinin, jest ve mimiklerin, bedenin duruşunun, ses tonunun ve o andaki duygunun ne olduğudur. Sağlıklı bir ilişki ancak sağlıklı bir iletişim kurulmasıyla oluşacaktır.'

´Evlilik, en önemli kararlardan biri´

Bir kişinin evlenmeye karar vermesi ve eşini seçmesinin, hayatında aldığı en önemli kararlardan biri olduğunu anlatan Saygılı, “Eş seçimi öyle acelece verilebilecek bir karar değil. Evlenmek için verilen karar, kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının geleceğini ve ailenin bütün olarak nasıl bir hayatı ortaya koyacağını belirler. Eşinizi tanımadan önce kendinizi tanımalı ne istediğinizi bilmeli, sonra eşinizi seçmelisiniz' diye konuştu. Eğitim sonrası İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naz, psikolog Saygılı´ya teşekkür etti, teşekkür sertifikası ve hediye verdi.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07