Müzede Atatürk fotoğrafları sergisi

Müzede Atatürk fotoğrafları sergisi

Türkiye Cumhuriyeti´nin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle saygı ve özlemle anıldı.

Antakya/SES

 Antakya´daki anma töreni Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenklerin anıta sunulması ile başlayan törende, saat 09.05´i gösterdiğinde sirenler eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Anma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Garnizon Komutan Tuğgeneral Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun da katıldı.
Hatay Valisi Rahmi Doğan da Anıt Şeref Defteri´ni imzaladı ve şunları yazdı:
“Aziz Atatürk,
Aramızdan ayrılışınızın 82. yıl dönümünde minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunmak aziz hatıranızı yâd etmek üzere manevi huzurunuzdayız.
´Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar´ sözünüzün ışığında, benzersiz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz cumhuriyeti, sarsılmaz azminizi, kararlılığınızı ve vatan aşkınızı örnek alarak ilelebet yaşatmanın bilinci ve gayreti içerisindeyiz.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası uğrunda bize düşen en büyük görevin, istiklâl ve istikbalimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkmak ve yüreklerinde vatan, millet, devlet ve bayrak aşkı taşıyan nesiller yetiştirmek olduğundan emin ve müsterih olunuz.
Bu vesileyle sizi, silah arkadaşlarınızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
Ruhunuz şad olsun.'
Tören sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hatay Şehir Müzesinde açılan 10 Kasım Anılarla Atatürk Fotoğrafları sergisi de gezildi.

Gönülülülerin fotoğrafları da sergilendi
Öte yandan 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü kapsamında, EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri´nin çektiği 20 fotoğraf da Antakya´daki Hatay Büyükşehir Belediyesi Expo Evi´nde sergilendi. kentin farklı noktalarından çekilen Türk bayrağı temalı fotoğraflardan oluşan sergiyi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da gezti ve fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,03% 0,37
  • EURO

    43,19% 1,53
  • GRAM ALTIN

    3958,03% 2,24
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67