Nardüzü´nde TIR tepkisi

Arsuz´a bağlı Nardüzü mahallesinde gümrükleme firmasına yükleme için gelen kamyon ve TIR´ların uzun kuyruklar oluşturarak park etmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

HATAY 25.03.2022 15:14:15 0
Nardüzü´nde TIR tepkisi

TIR´ların evlerinin önünde ve çevresinde parkederek hem ulaşım güvenliği hem konut mahremiyeti mağduriyeti yaşattığını belirten mahalle sakinleri, cadde üzerinde, evlerin çevresinde park etmenin engellenmesini, ilgili gümrükleme firmasının buna ilişkin sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekti.

Evlerinden çöp dökmek için çıkmaya çekinir hale geldiklerini dile getiren mahalle sakinleri, gelen araçların uzun bekleme süresinin okul dönüşünde de çocukları için erişim güvenliği problemi oluşturduğunu savundu. İlgili gümrükleme firmasının 2020 yılında yaşanan yangından sonra tesisini yenileyerek,  kapasitesini arttırırken, gelen araçların konaklama ihtiyaçlarının gözardı edildiğini de sözlerine ekleyen sakinler, TIR´ların mahalle içinde park etmesinin engellenmesi için tüm ilgilileri göreve çağırdı.

'İki yıldır çözüm adıyoruz, yol mu kapatalım?'

Yerleşim alanı ve çevresinde TIR´ların park edilmesini istemediklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek yol kapatmaya kadar varacak eylemlerle tepkilerini dile getirmeye hazır olduklarını aktardı. Şoförlerle zaman zaman sözlü tartışmaların yaşandığı mahallede sakinler, “Evimizden çıkıp bakkala gidemeyecek duruma geldik. Pencerelerimizi açamıyoruz. Sabah saatlerine kadar devam eden gürültü sözkonusu. Zaman zaman kişisel ihtiyaçların açıkta giderildiğini görüyoruz. Hem çevre kirliliği hem yerleşim güvenliğimiz kalmamış durumda. Sorunu tüm birimlere ilettik. İki yıl önce Hatay milletvekillerinin de katıldığı bir toplantı düzenledik, sorunu dile getirdik. Ancak sorun katlanarak büyüyor. Kendi başımıza çare arar duruma gelmek, TIR´ların beklemesini, geçişlerini engelleyerek şoförlerle daha fazla karşı karşıya gelmek istemiyoruz” diye konuştu.

TIR şoförlerinden ´sosyal ihtiyaçlarımız giderilmiyor´ eleştirisi

Öte yandan mahalle sakinlerinin yerleşim alanında ve çevresindeki beklemeden dolayı tepkili olduğu TIR şoförleri de  mahalleden gelen eleştirilerin yanı sıra tuvalet dahil insani ihtiyaçlarını karşılayamamaktan yakınıyor. İlgili gümrükleme firmasının ihtiyaçlarına yönelik düzenleme yapmasını beklediklerini kaydeden, Türkiye´nin farklı illerinden gelerek yük almak için bekleyen TIR şoförleri, iki günü aşan bekleme süresi içinde yeme içme, banyo ve tuvalet ihtiyacını karşılayamadıklarını kaydetti. Şoförler, “Saha yok, duracak yer yok. Su sorunu yaşıyoruz. Elimizde bidonla su alacak yer arıyoruz, bulamıyoruz. Tuvalet bile sorun. İki gün oldu bekliyoruz. Yakın bir tesis de yok. Şoföre biraz kıymet vermek lazım” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Nardüzü tepkisi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00