Nardüzü´nde TIR tepkisi

Nardüzü´nde TIR tepkisi

Arsuz´a bağlı Nardüzü mahallesinde gümrükleme firmasına yükleme için gelen kamyon ve TIR´ların uzun kuyruklar oluşturarak park etmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

TIR´ların evlerinin önünde ve çevresinde parkederek hem ulaşım güvenliği hem konut mahremiyeti mağduriyeti yaşattığını belirten mahalle sakinleri, cadde üzerinde, evlerin çevresinde park etmenin engellenmesini, ilgili gümrükleme firmasının buna ilişkin sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekti.

Evlerinden çöp dökmek için çıkmaya çekinir hale geldiklerini dile getiren mahalle sakinleri, gelen araçların uzun bekleme süresinin okul dönüşünde de çocukları için erişim güvenliği problemi oluşturduğunu savundu. İlgili gümrükleme firmasının 2020 yılında yaşanan yangından sonra tesisini yenileyerek,  kapasitesini arttırırken, gelen araçların konaklama ihtiyaçlarının gözardı edildiğini de sözlerine ekleyen sakinler, TIR´ların mahalle içinde park etmesinin engellenmesi için tüm ilgilileri göreve çağırdı.

'İki yıldır çözüm adıyoruz, yol mu kapatalım?'

Yerleşim alanı ve çevresinde TIR´ların park edilmesini istemediklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek yol kapatmaya kadar varacak eylemlerle tepkilerini dile getirmeye hazır olduklarını aktardı. Şoförlerle zaman zaman sözlü tartışmaların yaşandığı mahallede sakinler, “Evimizden çıkıp bakkala gidemeyecek duruma geldik. Pencerelerimizi açamıyoruz. Sabah saatlerine kadar devam eden gürültü sözkonusu. Zaman zaman kişisel ihtiyaçların açıkta giderildiğini görüyoruz. Hem çevre kirliliği hem yerleşim güvenliğimiz kalmamış durumda. Sorunu tüm birimlere ilettik. İki yıl önce Hatay milletvekillerinin de katıldığı bir toplantı düzenledik, sorunu dile getirdik. Ancak sorun katlanarak büyüyor. Kendi başımıza çare arar duruma gelmek, TIR´ların beklemesini, geçişlerini engelleyerek şoförlerle daha fazla karşı karşıya gelmek istemiyoruz” diye konuştu.

TIR şoförlerinden ´sosyal ihtiyaçlarımız giderilmiyor´ eleştirisi

Öte yandan mahalle sakinlerinin yerleşim alanında ve çevresindeki beklemeden dolayı tepkili olduğu TIR şoförleri de  mahalleden gelen eleştirilerin yanı sıra tuvalet dahil insani ihtiyaçlarını karşılayamamaktan yakınıyor. İlgili gümrükleme firmasının ihtiyaçlarına yönelik düzenleme yapmasını beklediklerini kaydeden, Türkiye´nin farklı illerinden gelerek yük almak için bekleyen TIR şoförleri, iki günü aşan bekleme süresi içinde yeme içme, banyo ve tuvalet ihtiyacını karşılayamadıklarını kaydetti. Şoförler, “Saha yok, duracak yer yok. Su sorunu yaşıyoruz. Elimizde bidonla su alacak yer arıyoruz, bulamıyoruz. Tuvalet bile sorun. İki gün oldu bekliyoruz. Yakın bir tesis de yok. Şoföre biraz kıymet vermek lazım” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: Nardüzü tepkisi

Erzin AKP'de başkan Musa Kürtül

Güzelmansur: Mücbir sebep, en az iki yıl uzatılmalı

TBMM’de ‘Hatay’a sahip çıkın’ çağrısı

Çalışkan, depremzedelere vergi affı istedi

İskenderun'da trafikten incelemesi

HBB'den 2 milyonluk lokum ihalesi

AKP Kırıkhan'da başkan değişti, Hassa'da değişmedi

Hak sahipliği için 2 günlük ek süre

"Kira yardımı, tapuyu verene" mi?

İskenderun'da 'silahlı tehdit' operasyonu

Akçalı'da ilkokula kütüphane

Nardüzü Ortaokulu'na kütüphane

Depremde ölenlerin anısına fidan

Süheyla Sultan gemisi barınaktan ayrıldı

İskenderunlu kadınlar yendi

Öntürk: Serinyol-Madenli yolu 2025 yazında tamamlanacak

"Ben geldim diye vali ve başkan izne ayrıldı" polemiği

Yaşam iki dakika durdu… Sonsuza kadan onunlayız

İskenderun Engelliler, Şanlıurfa'yı 83-60 yendi.

AKP Dörtyol'da başkan değişmedi

İmamoğlu: Depremin faturası büyük

Kaymakamı Muhammet Önder, görevine başladı

Erzin OSB'de 'yol ve altyapı temeli' atıldı

43 yabancı 'kaçak kişi' sınır dışı

Polisten üç mahallede 'asayiş toplantısı'

Zeytinyağı fabrikalarına denetim sürüyor

Medeniyetler korosundan konser hazırlığı

İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,54% 0,18
  • EURO

    36,00% -0,62
  • GRAM ALTIN

    3005,99% 1,50
  • Ç. ALTIN

    5006,70% 1,01