Tarih: 28.08.2024 13:03

Nardüzü'nde OSB'ye bir adım daha mı?

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 32 ilde bulunan 173 arsayı satışa satacak. Satış listesinde Arsuz’a bağlı Nardüzü Mahallesi’nde 109,8 dönümlük tarla da bulunuyor. Nardüzü'ndeki tarlaya sadece kooperatifler teklif verebilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ve akaryakıt istasyonu alanlarını kapsayan arsaları, açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı.
Nardüzü Mahallesi’ndeki, tamamı TOKİ hissesi olan OSB alanında olduğu belirtilmesine karşın 109.885,09 metrekare büyüklüğündeki arazi, kayıtlarda 'bor tarla' olarak görünüyor. Nardüzü'ndeki bor tarlanın 29 Ağustos 2024 tarihinde açık artırma ile satışı için belirlenen tahmini bedel ise 137 milyon 356 bin 362 lira lira.

Sadece kooperatifler teklif verebilecek

Satışa yüzde 25 peşin ve 48 ay vadeli olarak satışa sunulacak tarlaya teklif için ise sınırlama getirilmiş durumda. Satış listesindeki imarsız alanda kalan 109.8 dönümlük tarlaya ilişkin açıklamada, "Bu taşınmaz için, En az otuz üyesi olan, üyeleri Hatay ilinde bulunan ticaret odalarına kayıtlı olan kooperatifler teklif verebileceklerdir" denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —