İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak ve İşkur Hatay il Müdürü Ziya Yüksel´den Ziyaretler.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak ve beraberindeki heyet Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odası´nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kabak, İŞKUR´un işsizlere umut olduğunu, cumhurbaşkanlığının istihdam seferberliğini başlatmasından sonra 2017 yılının iş gücü piyasasının istihdam rakamları açısından çok güzel bir noktaya taşındığını söyledi.
14 Aralık´ta Cumhurbaşkanlığı Külliye´sinde İstihdam Şurası yapıldığını anlatan Kabak, 'Bu ülke tek başına 2017 yılında bir buçuk milyonun üzerinde bir artı istihdamının gerçekleştirme kabiliyetini gösterdi. Tabi bunların yüzde 99´u özel sektörün işiydi. Bunu sanayicimiz, tüccarımız, esnafımızla birlikte gerçekleştirdik. İstihdam şurasında istihdam seferberliğinin ikinci fazını cumhurbaşkanımız başlattı. Bu kapsamda ilde istihdam ve eğitim ilişkisine ait olarak en önemli çalışma gruplarından biri birliğin başındaki istihdam mesleki eğitim kurulları gelir. Yani bir ilin istihdam politikasını Ankara´dan oluşturmaya kalkarsak sağlıklı sonuç alamaya biliriz. Çünkü her ilin şartları farklıdır. Profili farklı, potansiyeli farklıdır' dedi.
Hatay´da 50 bin esnaf ve sanatkarın faaliyet gösterdiğini, birliği bağlı 70 meslek odası bulunduğunu ifade eden HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz de, 'Hatay´da ağırlıklı meslek dalları esnaf ve sanatkar olarak mobilya ve ayakkabı. Mobilya´da her ne kadar markalaşamadıysak ta inanın dünya standartlarında klasik mobilya´da İtalya´ya dahil mobilya satışımız var. Her ne kadar Ortadoğu ülkesi ağırlıklı Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak, Ürdün gibi Ortadoğu´ya ve Türki devletlere de mobilya satışımızı devam ettiriyoruz. Klasikte çok iddialıyız. Burada çok değerli yatak odası, yemek odası, koltuk takımı her dalda iddialı arkadaşlar var. Yeni sanayimizde 1,500 işletmenin 1000´si mobilya sektörü ile ilgilenmekte. Narlıca´da 465 dönüm üzerine kurulmuş 200 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere en küçüğü üç bin metrekare yani organize çapında en büyüğü 15 bin metrekare kapalı alan olmak kaydıyla 100 mobilya fabrikası yapıldı. Bunun içine meslek okulu, camisi, hizmet sektörüne hitap eden çok güzel bir çalışma var. Bakanlığın Türkiye´de örnek proje diye tanıttığı, gurur duyduğu bir proje. Mayıs ayında bitireceğiz. Mobilya sektörünün haricinde Amerika´daki camilere, kiliselere kapı yapan caminin iç dekorunu yapan Antakyalı ustalarımız var. Ayakkabı sektöründe günlük imalatımızdan bahsediyorum 50 bin çift erkek ayakkabısı. Ayakkabı sektöründe de Türkiye´de önemli bir yerimiz var' dedi.
Kabak ve beraberindekiler, Antakya´da faaliyet gösteren Yetişen Kauçuk´u da ziyaret etti ve YK Başkanı Şükrü Yetişen´den işletme hakkında bilgi aldı. Ziyarette İŞKUR Hatay İl Müdür Ziya Yüksel ve İŞKUR görevlileri de katıldı.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55