´Neden kanser oluyoruz?´

Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Hatay Üniversite Öğretim Elemanları Derneği işbirliğiyle ´Neden kanser oluyoruz?´ adlı panel düzenlendi. Akdeniz Defne Evi´nde gerçekleşen panele, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Defne Kent Konse

HATAY 16.01.2018 17:22:23 0
´Neden kanser oluyoruz?´

 

 Panelde, 'Kanser nedir? Neden kanser oluyoruz? Kalın bağırsak kanserleri ve erken tanı yöntemleri' üzerine panelde konuşan Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhyittin Temiz ve MKÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalım Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, Kanserle ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Temiz ve Prof. Dr. İnandı, kanserin nedenlerini; Çevresel faktörler (hava kirliliği, tütün kullanımı), fazla kilo, sağlıksız beslenme, az meyve-sebze tüketimi, fiziksel aktivite eksikliği, alkol kullanımı, bulaşıcı hastalıklar, ultraviyole ışınları, genetik yapı ve kalıtım Ööellikler olarak sıraladı.
Belli bir yaş aralığında yapılacak düzenli kontrol ve kansere neden oluşturacak noktalarda alınacak önlemlerle bu hastalığa yakalanma riskinin azaltılabileceğini ifade eden Temiz ve İnandı, erken tanı adına kişinin kendi vücudu dinlemesi, uyarılara kulak vermesi ve KETEM´e (Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi) başvurması gerektiğini de söyledi.
Hatay Üniversite Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Berkant Ödemiş de, İskenderun´da yaşayan biri olarak kömürün şehir üzerindeki zararlı etkisini her geçen gün daha fazla hissettiklerini ifade etti. Ödemiş, 'Bir kentin nasıl gelişeceği ile ilgili geleceğe yönelik planlamalar yaparken, o kentin yerelinde çalışan sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, meslek odalarının görüşlerinin alınması gerektiği ve şehrin ortak bir akılla yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki tabir-i caiz ise Kanserle haşır neşir olma noktasında ilerlemekteyiz. Bu durumun neden kaynaklandığını ve nasıl önlenmesi gerektiğini değerli hocalarımız eşliğinde vatandaşlarımıza aktarmak amacı ile buradayız' dedi.
Defne Belediye Başkanı Yaman, Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi´nin sağlık konusundaki çalışmalarının önemli olduğunu olduğunu ifade etti. Mesleğinin hekimlik olduğunu anımsatan ve sağlık konusundaki çalışmaları önemsediğini ve desteklediğini belirtern Yaman, “Sağlık konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla beraber katılımcı sayısının da günden güne artıyor olması bizim için sevindirici. Amacımız farkındalık yaratmaktır' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Neden kanser oluyoruz

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10890,83%-1,73
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73