Noel'in mesajı barış

Hristiyan cemaatinin en büyük dini bayramları arasında bulunan Noel, İskenderun’da da kiliselerde yapılan ayinlerle kutlandı.

GÜNCEL 25.12.2022 14:02:00
Noel

İskenderun/SES

Noel Bayramı, Hristiyanların peygamber olarak kabul ettiği Hz. İsa’nın dünyaya gelişi olarak her yıl 24 Aralık tarihini 25 Aralık'a bağlayan gece kutlanıyor.

Katolik Kilisesinde ayini episkopos yönetti

Katolik Kilise İskenderun Katedralinde düzenlenen Noel ayinini Episkopos Paolo Bizzeti yönetti. Episkopos Bizzeti'nin yönettiği ayinde rahip Dariusz Dogondke de yardımcılığını üstlendi. Latince yapılan ayinde episkopos Bizzeti'nin konuşması Türkçe’ye çevrildi. Episkopos Bizzeti, Noel'in dünyaya barış getirmesi temennisinde bulundu.

Mumlar yakılıp, dua edildi

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesindeki Noel ayinini papaz Dimirti Yıldırım yönetirken, yardımcılığını da papaz Yusuf Papazoğlu yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı'nın da katıldığı Noel ayinine kentte yaşayan ve çalışmak üzere İskenderun'da bulunan Hristiyan cemaatının yanı sıra Müslümanlardan alevi ve sünni yurttaşlar da katıldı. Arapça yapılan Noel ayininde Türkçe vaaz veren papaz Dimitri Yıldırım, Noel'in dünyaya, ülke ve bölgeye barış, bolluk ve bereket getirmesi dileğinde bulundu. Noel ayinine katılanlar mum yakıp dua etti ve dilekte bulundu.

Ayinler sırasında polis kilise çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Hristiyanların Noel coşkusunu kutlamak için kiliseye giden Müslümanlar, polisin üst araması sonrası kiliseye girdi.

Anahtar Kelimeler: ' mesajı barış

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15740,74%-0,83
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,29% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6336,96% 1,46
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74