Tarih: 25.12.2022 14:02

Noel'in mesajı barış

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Noel Bayramı, Hristiyanların peygamber olarak kabul ettiği Hz. İsa’nın dünyaya gelişi olarak her yıl 24 Aralık tarihini 25 Aralık'a bağlayan gece kutlanıyor.

Katolik Kilisesinde ayini episkopos yönetti

Katolik Kilise İskenderun Katedralinde düzenlenen Noel ayinini Episkopos Paolo Bizzeti yönetti. Episkopos Bizzeti'nin yönettiği ayinde rahip Dariusz Dogondke de yardımcılığını üstlendi. Latince yapılan ayinde episkopos Bizzeti'nin konuşması Türkçe’ye çevrildi. Episkopos Bizzeti, Noel'in dünyaya barış getirmesi temennisinde bulundu.

Mumlar yakılıp, dua edildi

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesindeki Noel ayinini papaz Dimirti Yıldırım yönetirken, yardımcılığını da papaz Yusuf Papazoğlu yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı'nın da katıldığı Noel ayinine kentte yaşayan ve çalışmak üzere İskenderun'da bulunan Hristiyan cemaatının yanı sıra Müslümanlardan alevi ve sünni yurttaşlar da katıldı. Arapça yapılan Noel ayininde Türkçe vaaz veren papaz Dimitri Yıldırım, Noel'in dünyaya, ülke ve bölgeye barış, bolluk ve bereket getirmesi dileğinde bulundu. Noel ayinine katılanlar mum yakıp dua etti ve dilekte bulundu.

Ayinler sırasında polis kilise çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Hristiyanların Noel coşkusunu kutlamak için kiliseye giden Müslümanlar, polisin üst araması sonrası kiliseye girdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —