Nüfus çok katlı yapılaşmayı zorluyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, artan nüfus ve sonucunda ortaya çıkan yoğun şehirleşme ile birlikte İskenderun´da da yüksek katlı yapı sayısının giderek arttığını

EĞITIM 14.01.2017 10:12:36 0
Nüfus çok katlı yapılaşmayı zorluyor

Örnek, kentin zemin yapısının ise derin temel uygulamaları açısından açık bir labaratuvar özelliği taşıdığını söyledi.

Mevcut zemin yapısı nedeniyle zorunlu olarak ´derin temel´ uygulanan İskenderun, inşaat mühendisliği öğrencileri için deneyim imkanı da sunuyor. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileri, ´fore kazık´ uygulamasını alanda inceledi ve uyguladı. İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, fore kazık uygulamasına katıldı. Devam eden bir inşaat çalışmasına konuk olan öğrenciler,  firma yetkilisi İnşaat Mühendisi Sefa Elibol ile birlikte çalışmalarını Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek´in koordinatörlüğünde ve Arş. Gör. Yakup Türedi´nin gözetiminde gerçekleştirdi. 

Öğrencilerin ´derin temel´ uygulaması

İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği uygulama hakkında bilgi veren Doç. Dr. Murat Örnek, yüksek katlı yapılar için özellikle birinci dereceden deprem bölgesi kuşağında yer alan İskenderun´da derin temel uygulamalarını zorunlu hale getirdiğini belirtti. İskenderun ve çevresinin mevcut zemin yapısının, özellikle İnşaat Mühendisliği öğrencileri için, zemin mekaniği ve geo-teknik uygulamaları açısından doğal bir laboratuvar alanı özelliğine de dikkat çeken Örnek, 'İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak gerçekleştirdiğimiz uygulama çalışmasında, öğrencilerimiz mesleki ufuklarını genişleterek, fore kazık temel sistemlerini ve arazide yerinde yapılan kazık yükleme deneyini ayrıntılı şekilde gözlemlemiş oldular” dedi.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21