Öğrencilerden kıyıda temizlik

Yaz sıcakları başlayıp, yörede yaşayanlar dışarı çıkmaya başlayınca, deniz sezonu öncesinde üniversite ve ortaokul öğrencileri, İskenderun ve Arsuz sahili ile kumsalda temizlik yaptı. Öğrenciler, ayrı ayrı dozenledikleri etkinlikle

GÜNCEL 22.05.2019 11:16:25 0
Öğrencilerden kıyıda temizlik

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri, kent sahilinde temizliği öngören ´Temiz mavi, temiz yaşam´ projesini başlattı, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi de projeye destek verdi. İskenderun yöresinde özel eğitim veren TEK Ortaokulu öğrencileri de, Arsuz´un Karaağaç mahallesindeki kumsalda temizlik yaptı
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetim kurulu üyeleri Atilla Demirkent ve Ümit Özdemir, şube müdürü Ahmet Taştekin ve şube mali işler yetkilisi Fuat Alkan ile meclis üyesi Dede Kahramanlı, üniversite öğrencilerinin farkındalık projelesinde bir araya geldi.
İskenderun Atatürk Anıtı arkasındaki sahilde, üzerinde 'Deniz, balıkların yaşam alanı, onlara saygı duy; Temiz su can katar, kirli su katil yapar; Denizlerimize sahip çıkalım, çöpleri atmayalım' yazılı dövizlerle temizlik yapan İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü öğrencileri, farkındalık yaratmaya çalıştı. Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi YK üyesi Demirkent, temiz deniz ve temiz bir yaşam için üniversite öğrencilerinin anlamlı bir proje yaptığını, kendilerinin de oda olarak destek verdiklerini ifade etti. Projeye katılan öğrencilerden Volkan Kadiroğlu da, 'Gün geçtikçe daha çok kirlenen denizlere sahip çıkmamız gerektiğini yeni yeni anlıyoruz. Bizlerin kullandığı kadar, bu suları deniz canlıları da kullanıyor. Kirliliğe karşı durabilmek için bölüm öğrencileri projesi başlattık. Amacımız, deniz canlılarının daha temiz ortamda yaşamalarını sağlamak ve çevre temizliği konusunda halka sesimizi duyurup, onların dikkatini çekmek' değerlendirmesini yaptı. Öğrenciler, proje sırasında sahilde oturan ya da dolaşanlara da hazırladıkları 'Denizleri kirletme, balıkları yok etme, temiz mavi temiz yaşam' adlı bildiriyi de dağıttı.

Kolej öğrencileri sahili temizledi
İskenderun TEK Ortaokulu öğrencileri ise, Arsuz´un Karaağaç mahallesindeki kumsalda temizlik yaptı. Kumsala gelişigüzel atılan çöpleri toplayan ortaokul öğrencileri, toplumda farkındalık yaratmak ve gelişim çağındaki çocukların çevre temizliği konusunda bilgilenmesini sağlamak amacıyla kıyıda kötü görüntüye ve kirliliğe yol açan atıkları toplayarak, alanı temizledi. Okuldan yapılan açıklamaya göre, öğrenciler, kumsaldan tekerlekten poşete, plastikten cam şişeye kadar birçok atığı toplayarak, kötü görüntüden kurtardı. Etkinliğe okulun öğretmenleri de katıldı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2506,57% 0,25
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00