Öğrencilere Farabi semineri

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü tarafından, Farabi Değişim Programı öğrencilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

EĞITIM 4.10.2017 10:27:49 0
Öğrencilere Farabi semineri

MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk konferans salonundaki seminerde konuşan Farabi Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Volkan Kılıç, yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değiştirme programı olan Farabi´nin temel amacının, üniversitelerarası etkileşimi arttırmak, bilimsel, sosyal ve kültürel köprüler kurmak, bu doğrultuda öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini teşvik etmek olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. kılıç, Farabi´nin eğitim ve öğretimin temeline ilişkin felsefenin “mutluluğu bulmak ve insanı içinde yaşadığı topluma yararlı hale getirmek” ilkesi olduğunu, bunu kılavuz ve amaç olarak benimseyen Farabi Değişim Programının, öğrencilere bilgiyi arama, hayata aktarma ve paylaşımı konusunda yardımcı olmayı hedeflediğini ifade etti. 

Farabi Değişim Programının akademik, sosyal ve kültürel gelişimin en önemli unsurlarından biri olduğunu anlatan Kılıç, MKÜ´den yapılan yazılı açıklamaya göre, şu değerlendirmede bulundu: 'Erdemlerin en büyüğü bilimdir, sözünden yola çıkan Türk bilgini Farabi´nin adı bu değişim programına verilmiştir. Farabi, hayatı boyunca değişik ilim merkezlerini gezerek, bilim tarihine önemli katkılarda bulunmuş, yazdığı önemli eserler ve bilimsel fikirlerle insanlığa ışık tutmuştur. Farabi bir çeşit bilim elçisi olarak Buhara, Bağdat, Şam, Kahire, Harran ve Halep gibi önemli zamanın önemli ilim merkezlerini dolaşmıştır. Sizlerde bir bakıma üniversitenizi temsil eden Farabi elçilerisiniz' dedi.

Anahtar Kelimeler: Öğrencilere Farabi semineri

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57