Öğrencilere lunapark bileti

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun, Belen ve Arsuz´da eğitim gören öğrencilere yaz tatili öncesi lunapark bileti hediye etti.

GÜNCEL 8.06.2022 16:04:40
Öğrencilere lunapark bileti

İskenderun/SES

 Belediye, daha önce de öğrencilere 250 bine yakın lunapark bileti hediye etmişti.
İskenderun Belediye Meclis Salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrenci, öğretmen ve okul personeline dağıtmak üzere lunapark biletlerini okul müdürlerine teslim eden Tosyalı, öğrencilerin yaz tatilinde keyifli, neşeli ve hoş zaman geçirmelerini diledi. Milli Eğitim İskenderun İlçe Müdürü Ali Haytaz´ın da katıldığı etkinlikte konuşan Tosyalı, 'İskenderun, Belen ve Arsuz´da eğitim gören tüm öğrencilere yaz tatilinde keyifli, neşeli ve hoşça bir zaman geçirmeleri için lunapark bileti hediye ettik. Lunapark biletlerini, öğrenciler, öğretmen ve okul personeline dağıtmak üzere okul müdürlerimize teslim ettik' açıklamasını yaptı.
Sayıştay denetçilerinin belediyenin 2019 yılı incelemesine ilişkin hazırladığı raporda, ortaya çıkan usulsüzlük bulguları arasında İskenderun´da sahile kurulan lunaparkın kiralama olayının hukuka uygun olmadığı da yer almıştı. Raporda, '... Yapılan incelemede, belediye ile yüklenici arasında akdedilen ve konusu sözleşmenin 1.i maddesinde ´Bu sözleşme, İskenderun sahilinde bulunan Evlendirme Dairesinin yanındaki alana kurulacak olan lunapark ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.´ olarak açıklanan bir sözleşme imzalandığı, bu şekilde belediyeye ait bir alanın, işgaliye yöntemiyle 5 yıl süreyle 2019-2020 yılları içerisinde 4 eşit taksitte ödenmek üzere 500.000 TL karşılığında yüklenici firmaya verildiği görülmüştür. Devlet İhale Kanunu uyarınca belediyeye ait yerlerin kiralanması işlemlerinin kanunda belirlenen ihale usullerinden uygun olan yöntemlerden birisi kullanılarak ihale edilmesi ve ihale sonucunda kiralama sözleşmesi düzenlenmesi ve kanuna göre yapılacak ihalelerin ise encümen tarafından yürütülmesi mevzuatın amir hükmüdür. Dolayısıyla İdare tarafından yapılan ve bulguda ifade edilen işgaliye yöntemi ile kiralama işlemi yapılmasının mevzuata uygun olmadığı değerlendirilmektedir' ifadesine yer verilmişti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,30% 0,04
  • EURO

    51,33% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6619,53% -0,03
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00