Öğrencilere ´yaban hayatı´ eğitimi

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği, Hassa, Dörtyol ve Erzin´deki ortaokul öğrencilerine ´Korunan Alanlar ve Biyolojik Çeşitlilik´ eğitimi verdi.

8.11.2017 10:43:02 0
Öğrencilere ´yaban hayatı´ eğitimi

Dernek üyeleri, Arsuz´daki Konacık Ortaokulu ve Hacıahmetli Muazzez-İsmail Çam Ortaokulunda da öğrencilerle bir araya geldi. Eğitimlerin bu ay da Payas, İskenderun ve Belen´de düzenleneceği açıklandı. 

´Korunan Alanlar ve Biyolojik Çeşitlilik´ adlı eğitim, Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dernek başkanı Mustafa Özer, Hatay´da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Korunan Alan ilan edilen Tabiat Parkları, Tabiatı Koruma Alanları vb. alanlar hakkında bilgiler verilmiş, Biyolojik Çeşitlilik, Biyokaçakcılık, Hatay Dağ Ceylanı, kuş gözlemciliği vb. konularda öğrencilere sunum yaptı, animasyon eşliğinde bilgi aktardı.
Arsuz´daki eğitime katılan Dörtyol Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Orman Mühendisi Recai Topal da, öğrencilere orman sevgisi, doğa sevgisi hakkında bilgi aktardı.
Eğitim verildiği okul bahçelerine de, dernek tarafından Hatay Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğünden temin edilen Kıbrıs Akasyası, Defne, Kara Servi ve Çınar fidanları dikildi.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67