Okulda deprem tatbikatı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ´Afet Tatbikat Yılı´ kapsamında 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ve Hatay´da Antakya´da düzenlenen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına” katıldı.

GÜNCEL 9.03.2022 09:29:53 0
Okulda deprem tatbikatı

 

Antakya/SES
Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulu´nda gerçekleştirilen, il geneli 1.390 okulumuzda yapılan ve 449. 572 öğrencimizin katıldığı “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına” katılan vali Doğan, kurumlarca deprem anında ve tahliyesinde görev alanları çerçevesinde icra yaplan çalışmaları izledi. Tatbikatı, Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük ve ilgili kurum müdürleri de katıldı.
Vali Doğan, 'Deprem açısından hem Türkiye, hem Hatay coğrafyası riskli bölgede. Bu tatbikat ile deprem anında ne yapmalıyız, kurumlarımızın hangi faaliyetleri icra etmesi gerekmekte bunu gördük. Kurumlarımız kendi görev alanları gereği yapılması gerekeni sembolik olarak sizlere göstermeye çalıştılar. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma, ambulans teşkilatımız var. Kurumlarla birlikte deprem, afet anında neler yapılması gerekiyorsa sizlere göstermeye ve birlikte tatbik etmeye çalıştık. Çocuklar afet anında önce acil çağrı numaramız olan 112´yi aramalıyız. Acil çağrı alıcısı sizin nereden aradığınızı, hangi numaradan aradığınızı kendi ekranında görüyor ve sizden olaya dair kısa bir özet aldıktan sonra hangi birimin müdahale etmesi gerektiğine karar verip ilgili birimi ikaz ediyor. İlgili birim ise olaya en kısa sürede müdahaleyi gerçekleştiriyor. Önemli olan Türkiye´nin ve İlimizin deprem bölgesinde olduğunu bilmek ve deprem anında ilk önce yapılması gerekenler neyse bunları öğrenmek lazım. Herkesin evinde bir deprem çantasının olması şart. Sizlerin dikkatini bugün gerçekleşen tatbikat ile deprem afetine çektik' dedi ve tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11288,054788%-0,71
  • DOLAR

    41,10% 0,23
  • EURO

    47,98% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4562,43% 1,19
  • Ç. ALTIN

    7244,37% 0,74