Okulda Kandil kutlaması

Okulda Kandil kutlaması

İskenderun Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu´nda Mevlid Kandili nedeniyle etkinlik düzenlendi.

 

Mevlid Kandii dün akşam kutlandı.
Okul müdürü Ramazan Çakır, okul salonunda öğrencilerin hazırladığı ‘Mevlid Kandili ve Kur´an ziyafeti´ne yoğun katılım olduğunu belirtti. Etkinlikte öğrenciler, Kur´an okudui, Hadislerle Oratoryo, şiir kermes, Hacivat Karagöz, ilahiler ve Veda Hutbesini de okudu. TRT´nin Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma yarışması üçüncü olan İmam Hatip Hafız Osman Bostancı da Kuran-ı Kerim okudu. Etkinlikte konuşan İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, “Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamberimiz Hz. Muhammed´i hakkıyla anlamak, anlatmak tanıyabilmek ve hayatımıza taşıyabilmek lazım. Bu gün burada öğrencilerimizin hazırladıkları programları huşu ile izledik. Bu yavrularımızı yetiştiren tüm Okul İdareci ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.
Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu´nda Mevlid Kandili etkinliğine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AKPi İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu da katıldı. Öğrencilere hediyeler de verilen etkinlikte, konuklara yöresel yemek ve tatlı da ikram edildi.
Kandil kutlandı
Hatay Milletvekili Birol Ertem, kandille ilgili şunları belirtti: 'Peygamber Efendimizin (SAV) âlemlere rahmet olarak gönderildiği geceyi bizlere müjdeleyen mübarek Mevlid Kandili´ni bütün İslam âlemi olarak idrak ediyoruz. Peygamberimizin güzel ahlakını yalnızca bu mübarek gecede değil, bütün hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu mübarek gecenin bütün insanlar arasında barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Onunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatırken, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandilinin rahmet, merhamet, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de şu açıklamayı yaptı: 'Millet olarak birlik, beraberlik ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir Mevlîd Kandili´ne daha erişmenin manevi huzuru ve mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu özel günlerin içtimai anlamda var olan iç huzur ve birlikteliği daha da pekiştireceği inancındayım.
Hazreti Peygamberimiz, Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan örnek bir hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında insanlığa göstermiştir.'



Anahtar Kelimeler: Okulda Kandil kutlaması

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20