Okuma-yazma bilmeyenleri kursa yönlendirin

Okuma-yazma bilmeyenleri kursa yönlendirin

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, kentteki muhtarlarla ´buluşma toplantısı´ düzenledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´nın muhtarlara yönelik yaptığı rutin toplantılar ile İçişleri Bakanlığı´nın talimatları doğrultusunda düzenlenen ´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´nın kentte düzenli olarak gerçekleştirildiğini, toplantılarla İlçemizdeki sorun ve ihtiyaçların belirlenerek, çözüm görüşmeleri yapıldığını belirten kaymakam Soytürk, muhtarların sorun ve ihtiyaçlarını dinledi, kentin genel durumu hakkında bilgi verdi.
İskenderun Maliye Sarayı Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıda, muhtarlar ve kurum yetkilileriyle bir araya gelen İskenderun Kaymakamı Soytürk, vatandaşların daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla asayiş başta olmak üzere, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri vb. konularda istişarede bulunulduğunu ifade etti. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya ilişkin şunlara yer verildi 'İdari yapımızın en küçük birimi ve temel yapısı olan muhtarlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerinin de iştirakiyle icra edilen buluşma toplantısında; Mahalle muhtarları tarafından ilçemizde yaşanan çeşitli sorun ve eksiklikler (trafik sorunları, okul kayıt işlemleri, asayiş ve güvenlik v.b.) dile getirilerek, çözüm odaklı görüme yapıldı. Bir önceki toplantıda istenilen, muhtarlarca sorumluluk alanları dâhilindeki sorun ve ihtiyaçların tespit edilerek rapor halinde tanzim edilmesi işlemini yerine getiren muhtarlarca hazırlanan dosya teslim alınarak, ilgili görevlilerce incelemeye tabi tutuldu.'
Muhtarların istek ve önerilerini dinleyen Kaymakam Soytürk, gündeme gelen sorun ve eksikliklerin (trafik sorunları, okul kayıt işlemleri, asayiş ve güvenlik v.b.) ilgili kurum amirlerince takip edilmesi ve çözüm odaklı çalışmalar yapılması yönünde talimat verdi. Kentte başlatılan ´Okuryazarlık Seferberliği´ ile ilgili de bilgi veren kaymakam Soytürk, okuma yazma bilmeyen vatandaşların 5 Mart Pazartesi günü itibariyle başlayan okuma-yazma kursları hakkında bilgilendirilmesi ve en yakın okul müdürlüklerine yönlendirilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. Kaymakam Soytürk, ifade edilen sorun ve ihtiyaçların takip edileceğini ve müteakip toplantılarda akibetinin değerlendirileceğini belirterek, muhtarlar ve kurum yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Kaymakam Soytürk başkanlığındaki toplantıya, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Hammutoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak da katıldı.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00