“Olay adli kontrolle önemsizleştirilmemeli”

Etüt merkezinde 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan öğretmen serbest bırakıldı.

İSKENDERUN 29.01.2021 12:59:59 0
“Olay adli kontrolle önemsizleştirilmemeli”

26 Ocak´ta çeşitli sosyal medya hesapları ile ortaya çıkan istismar vakasının ardından gözaltına alınan sanık öğretmen, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İskenderun´da etüt merkezindeki cinsel istismar iddiasıyla gözaltına alınan öğretmen adli kontrol ile serbest bırakıldı. İskenderun Kadın Platformu, kararı ‘cezasızlık politikası´ olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Erkeğin daha önce de aynı suçu işleyip beraat ettiğini belirten İskenderun Kadın Platformu dönem sözcüsü Av. Mehtap Sert, “Adli kontrol kararı, istismar olayının cezasızlık politikasıyla sonuçlanacağının göstergesi” dedi.

Kararı yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren İskenderun Kadın Platformu Dönem sözcüsü Av. Mehtap Sert, infaz yasasıyla toplum içine kontrolsüz salınan istismar suçlularının hala problem olduğunu ifade etti.

Şüpheli öğretmenin benzer suçtan yargılanıp, beraat ettiğini, bu beraatin yeni vakada adli kontrol gerekçesi olarak kullanıldığını kamuoyuna yansıyan bilgilerden öğrendiklerini belirten Av. Sert, şunları kaydetti: “Adli kontrol kararı bu istismar olayının cezasızlık politikası ile sonuçlanacağının göstergesidir. Türkiye´de çocuklar konusunda devlet politikalarının doğru bir şekilde yönetilmediği cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan çocukların sayıların çığ gibi artması ile ortaya çıkıyor. Çocukların cinsel ve fiziksel istismarı sadece basın açıklamaları ile geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğu gibi münferit kabul edilerek ya da nedenlerini yok sayarak sadece sonuca odaklanan çağ dışı ceza teklifleri ile önlemeyecek toplumsal bir soruna dönüşmüştür. Zira ülkemizde çocuklara yönelik istismar vakaları son 10 yılda %700 artmıştır. Bunlar sadece kayıtlara geçen rakamlar olup, sorunun gerçekte bundan çok daha büyük olduğu malumdur.”

Çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve toplumsal nedenler ile istismara zemin sunan tüm aktörlerin ortadan kaldırılması için devletin tüm kurumlarının birlikte koordineli hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Sert, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İlçemizde yaşanan olayda İlçe Milli eğitimin ve İskenderun Kaymakamlığının olaya kaçak etüt gibi asıl sorundan uzaklaşan bir yerden değil, bir çocuğun istismar edildiği gerçekliği üzerinden yaklaşması gerekir. Olayın önce adli kontrolle önemsizleştirilip, sonra cezasızlık politikası ile üstünün örtülmesi bu konuda mücadele eden biz kadınlar için hayal kırıklığı yaratacaktır.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2506,57% 0,25
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00