Olmayan elektriğe 'kaçak faturası'

Olmayan elektriğe

2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesinin elektriği olmayan konteyneri için 'kaçak elektrik tüketimi tespit tutanağı' düzenlendi. Şube Başkanı konudan cep telefonuna gelen mesajla haberdar oldu...

Akın Bodur/İskenderun
Toroslar Edaş (Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.), İskenderun'da olmayan elektrik için bir konteynere 'kaçak elektrik tüketimi tespit tutanağı' düzenlendi. Çay Mahallesi Tayfur Sökmen Bulvarı No: 2/2 adresinde kullanılan konteynerde faaliyet gösteren 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesine 'kaçak elektrik kullanımı' nedeniyle tutanak düzenlenip, konteynerin penceresine bırakıldığını belirtildi.
"Bölgede 12 konteyner var. Bunların çoğunda elektrik var ama sendika olarak biz elektrik kullanmıyoruz. İhtiyacamız da olmuyor" değerlendirmesini yapan 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Çankaya, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Bildirim mesajla cep telefonuna 

Çankaya, Toroslar Edaş tarafından cep telefonuna gönderilen mesajda "Değerli müşterimiz, CE001171613 nolu kacak tutanağınıza ait kaçak enerji tüketim bedeli 16246.98 TL olarak hesaplanarak fatura edilmiştir. 03.09.2024 tarihine kadar odeme yapılmaması halinde yasal takip süreci başlatılacaktır. Ödemenizi 005001687726 nolu sözleşme hesap numaranız ile internet bankacılığı, mobil şube, ATM, PTT ve Ziraat Bankası gişelerinden yapabilirsiniz. Bu faturanın size ait olmadığını düşünüyorsanız 186 Çağrı Merkezini arayabilirsiniz" ifadesinin bulunduğunu belirtti.

“Elektrik kullanmıyoruz”

2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Çankaya, gazetemize yaptığı açıklamada "Birkaç gün önce telefonuma bir mesaj geldi. Mesajda, şu tutanağa göre elektrik kaçağı kullanılmıştır, deniliyor. Ben de bu mesajla birlikte 186’yı aradım, Toroslar ve Enerjisa‘yı oradan e-devlet üzerinden sisteme baktım ve bana ait hiçbir şey çıkmadı. Adıma kayıtlı elektrik aboneliğim de yok. Telefon konuşmalarında beni Numune Mahallesinde bulunan ve bölge merkezi olarak kullanılan Toroslar Edaş binasına yönlendirdiler. Oraya gittim. Oradan da bana 'kaçak elektrik tüketimi tespit tutanağı' na bakılarak, 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi adına kaçak elektrik alındığını söylediler; fotoğraf çekmişler. Sayacın fotoğrafı çok yakından çekilmiş. Nereden çekildiği bu nedenle belli değil. Ama ortada bir elektrik sayacı yok ve bizim de elektriğimiz yok. Sayacın bana ya da sendikaya ait olduğunu, kullandığımız konteynere ait olduğunu gösteren hiçbir şey yok. Konteynere gelen bir kablo da yok. Elektrik de kullanmıyoruz. Bu konteynır sendikamız adına da tahsis edilmiş değil, bir başka bir kurumla birlikte ortak kullanıyoruz. Sendika şubesi olarak kullandığımız önceki konteynerde elektrik aboneliğimiz vardı. Ancak o konteynere defalarca hırsızlar girdi ve eşyalarımızı aldıktan sonra o konteyneri boşalttık ve oradaki aboneliğimizi de iptal ettik, aboneliğimizi orada sonlandırdık. Şimdiki kullandığımız konteynerde bir elektrik yok, ama 'kaçak elektrik tüketimi tespit tutanağı' bırakılmış" diye konuştu.

“Sadece tabelamız var”

Çankaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Oysa, konteynere gelen bir kablo yok, elektrik yok, sayaç yok. Yanımızda bulunan ve bizim konteynerin üzerinden geçen bir kablo var ama o bize ait değil, yanımızdaki bir bankamatiğe ait. İş Bankası’nın kullandığı bankamatiğin. 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi olarak bizim elektriğe ihtiyacımız da olmadı. Çünkü, konteynerde elektrikle ilgili yapacağımız bir şey yok. Kendi yerimiz de değil. Biz burayı sadece dört-beş aydır arkadaşlarımızla buluşma noktası olarak kullanıyoruz. Yaz ayları nedeniyle de çok sıcak ve sinek olması, çevre kirliliği bulunması nedeniyle de bir süredir kullanamıyoruz. Aslında burada sadece tabelamız var."

“Birileri bizimle mi uğraşıyor?”

"Kaçak elektrik tüketimi tespit tutanağı neye göre düzenlenmiş bilmiyoruz." diyen Çankaya, "Acaba birileri bizimle mi uğraşıyor? Ne yapıyorlar, bu konuda da net bir bilgimiz yok. Daha önce konteynere defalarca; beş kez hırsız girince bir de olmayan bir şey hakkında bizimle ilgili tutanak tutulunca, yani artık kötü şeyler düşünmeye başlıyoruz. Sanki buralarda birileri bizimle uğraşıyor gibi" değerlendirmesini yaptı.
2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesinin kullandığı konteynerin bulunduğu Çay Mahallesi Tayfur Sökmen Bulvarında yan yana ve birbirine yakın, konut, iş yeri  ya da dernek olarak kullanılan  12 ayrı konteynerin olduğunu anlatan Çankaya, "Ayrıca yan tarafımızda iki ayrı banka şubesi de var" dedi.



Anahtar Kelimeler: Olmayan elektriğe 'kaçak faturası'

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

Yılın ahisi; fanusçu Mustafa Gürler

Demiryürek, ziyaretlerle veda etti

CHP'li gençler ‘saldırı açıklaması’

AKP, 15 ilçede delege seçimlerini yaptı

AKP, Samandağ ilçe binasını törenle açtı

Samandağ 4. Kitap Fuarı açıldı

'Kardeş belediyelerden', fizik tedavi merkezi

MKÜ'de 4 akademisyen 'listede'

"İlk bavulum, ilk biletim" projesi başladı

İskenderun'da 4 hurdacı kapatıldı

Deniz suyu 12 noktada 'iyi'

Kadın girişimcilere KOSGEB destekleri bilgilendirmesi

Otogarlara HBB'den tadilat

19 Eylül, gazilerin şeref günü

Şelaleye zarar veren taş ocağı 'durduruldu'

Yükleniyor

  • BIST 100

    8778,17%-0,18
  • DOLAR

    34,23% 0,02
  • EURO

    37,16% -0,17
  • GRAM ALTIN

    3004,48% 0,32
  • Ç. ALTIN

    4978,90% 0,12