Tarih: 30.06.2023 18:15

Öner Miski vefat etti

Facebook Twitter Linked-in

Vefat eden eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Hatay Milletvekili Abdullah Öner Miski (85), Ankara’da vefat etti. Miski için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi.

TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önündeki törene, Miski'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin ile Meclis bürokratları ve personeli katıldı.

törenin ardından Miski’nin cenazesi Ankara Gölbaşı Asri Mezarlığında defnedildi.

Tiryaki’den başsağlığı mesajı

CHP Hatay il Başkanı Hakan Tiryaki, Miski’nin vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Geçmiş dönem İl Başkanımız, 16. ve 18. Dönem Milletvekilimiz, çok değerli siyasetçimiz, CHP ailesinin değerli üyesi Öner Miski’yi kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Hepimizin başı sağolsun, ruhu şad olsun” dedi.

Öner Miski kimdir?

1938 Antakya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. İngilizce, Arapça bilen Miski, İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Eczacılık Fakültesi Talebe Cemiyeti Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hatay’da çiftçilik ve serbest eczacılık yapan Öner Miski, Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşaviri olarak görev yaptı. 16. ve 18. dönem milletvekilliği de yapan öner Miski, CHP’nin Hatay İl Başkanlığını da yürüttü. Miski, evli ve iki çocuk babasıydı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —