Tarih: 12.05.2024 20:16

Öntürk: Hatay'da 1 milyon kişi yer değiştirdi

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet  Öntürk, 6 Şubat 2023 depreminde en büyük zararı da Hatay’ın gördüğünü söyledi. Öntürk, 1 milyon 750 bin nüfuslu kentte, yaklaşık 1 milyon insanın yer değiştirdiğini belirtti. 

Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi'nin ziyaretinde deprem ve sonrası süreçle ilgili bilgi veren Öntürk, yüzde 85 oranında yıkılan Antakya dışında; Defne, Samandağ, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin de depremlerden çok ağır etkilendiğini belirtti. 
Depremlerle birlikte şehrin ekonomik, sosyal, demografik ve fiziksel yapısının büyük oranda hasar aldığını da ifade eden Öntürk, jeopolitik ve coğrafi olarak ülkenin en önemli ve renkli şehirlerinden birisi olan Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmaları gerektiğini anlattı.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, hükümet ve uluslararası kurumlardan çeşitli destekler geldiğini anımsatan ve BM Türkiye Ofisi ile ilişkilerini iyi bir şekilde sürdürmek istediklerini ifade eden Öntürk, "Yükümüz ağır, işimiz çok ama bizler ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Bazı projeler var, altyapı, barınma, ekonomik dirençlilik gibi konularda desteklerinize açığız. Uluslararası alanda da desteğiniz önemli. Zaman kaybetmememiz gerekiyor" dedi.

BM Mukim Koordinatörü Ahonsi ise, göreve 5 ay önce atandığını, durumun aciliyetinin farkında olduklarını belirterek, BM olarak Hatay'daki duruma dikkat çekmeye devam edeceklerini ifade etti. Ahonsi, “Bu konudaki kararlılığımı bilmenizi isterim. Hepimizin tarihi bir sorumluluğu var. Hatay halkı ile dayanışma içindeyiz. BM olarak hem hükümete hem de doğrudan halka katkı sunmaya çalıştık. Eminim, kısa sürede ve hızla toparlanma, kalkınma öncelikli hedefiniz olacaktır" değerlendirmesini yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —