´Onur Yazarı´ Ayla Kutlu

´Onur Yazarı´ Ayla Kutlu

Öykü ve romanlarında İskenderun, Antakya, yarıkkaya motiflerini satıraralarına gömen, çocuk kitapları ve kadın sorunlarına değinen eserleriyle de bilinen İskenderunlu yazar Ayla Kutlu, bu yıl 04-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiri

TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu yaptığı açıklamada Ayla Kutlu´nun ´Onur Yazarı´ olarak belirlendiğini açıkladı. Fuar süresince Kutlu´nun yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla çeşitli panel ve söyleşiler düzenlenecek. Fuarın teması ´Edebiyat. İyi ki Varsın´ olarak belirlenirken fuarın uluslararası salonunda gerçekleştirilen ´Onur Konuğu Ülkesi´ ise Kore Cumhuriyeti olacak.

Ayla Kutlu, 14 Ağustos 1938´de Antakya´da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İskenderun´da tamamlayarak lise öğrenimi için Gaziantep´e gitti. İçişleri Bakanlığı´ndan aldığı bursla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´nde okudu. 1960 yılında mezun olan Kutlu, İçişleri Bakanlığı merkez örgütünde zorunlu hizmet nedeniyle görev yaptı. Personel eğitimi, metot ve organizasyon gibi çeşitli uzmanlık alanlarında çalıştı. Yirmi yıl süren iş hayatı boyunca Kutlu, Devlet İstatistik Enstitüsü, Başbakanlık, Emekli Sandığı ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda çalıştı. 1980 yılında emekliliğe ayrıldı.

İlk romanı 1979´da yayınlandı
Ayla Kutlu, yazın hayatına 1975 yılında Özgür İnsan dergisinde ‘Aygen Berel´ ismini kullanarak yazdığı kitap tanıtma yazıları ve öyküler ile başladı. Profesyonel edebiyat çalışmalarına emekliye ayrıldıktan sonra ağırlık verdi. İlk romanı Kaçış´ı 1979 yılında yayımlayan yazar, bu tarihten itibaren ardı ardına romanlar yazdı. Romanlarındaki karakterleri toplumsal ve tarihi gelişmelerin doğurduğu şartlara uygun olarak anlattı. Kutlu, 1990´larda çocuk kitaplarına yöneldi ve yaklaşık yirmi çocuk kitabı çıkardı. Aynı zamanda kadın sorunlarına değinen eserler verdi. Kutlu, 1992 yılında Türkistan´da ilk Türk Dili Uluslararası Sempozyumu´nu organize etti. 1995´te de Kadın Kurultayı´nda üye olarak bulundu.

Edebiyata emeklilikten sonra yoğunlaştı
Profesyonel edebiyat çalışmalarına emekliye ayrıldıktan sonra ağırlık verdi. İlk romanı Kaçış´ı 1979 yılında yayımlayan yazar, bu tarihten itibaren ardı ardına romanlar yazdı. Romanlarındaki karakterleri toplumsal ve tarihi gelişmelerin doğurduğu şartlara uygun olarak anlattı. Kutlu, 1990´larda çocuk kitaplarına yöneldi ve yaklaşık yirmi çocuk kitabı çıkardı. Aynı zamanda kadın meselesine değinen eserler verdi. Kutlu, 1992´de Türkistan´da ilk Türk Dili Uluslararası Sempozyumu´nu organize etti. 1995´te de Kadın Kurultayı´nda üye olarak bulundu.
Pek çok edebiyat ödülüne layık görülen ve birçok öyküsü çeşitli dillere çevrilen yazar, özyaşam öyküsünü 2006 yılında okuyucularına sunduğu ´Zaman da Eskir´ adlı yapıtında anlattı.



Anahtar Kelimeler: Onur Yazarı Ayla Kutlu tüyap

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00