Organ bağışı bilgilendirmesi

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı´nın düzenlediği Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında İskenderun Belediyesi çalışanlarına organ bağışı konusunda bilgilendirmede bulundu.

GÜNCEL 15.11.2018 11:01:58 0
Organ bağışı bilgilendirmesi

Nesrin Geyik/İskenderun

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yardımcısı Halim Öztaş, belediye müdürleri ve halk sağlığı doktorları da katıldı. Toplantıda, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi doktorları yaptıkları sunumla organ bağışının önemini anlattı; yapılan bağışlara karşın ülkede organ bağışı ve organ nakli sayısının yetersiz olduğunu, organ yetmezliğinden tedavi gören birçok hastanın organ beklerken yaşamını yitirdiğini ifade etti. Organ bağışlarıyla, organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunmalarını sağladığını ifade eden hekimler, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya vefat eden birisinden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir” dedi.
Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi de Organ Nakli ve Bağışı Haftası´nda vatandaşları bilinçlendirmek ve organ bağışçısı sayısını artırmak amacıyla konferans ve tiyatro düzenledi. HATMEK´teki etkinliğe Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, MKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerii Dr. Erol Kiliç ve Prof. Dr. Aydıner Kalacı da katıldı. MKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr.Kiliç, organ bağışının tıbbi boyutu hakkında bilgiler vererek nakilin hangi şartlarda ve nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi verdi, organ bağışında farkındalık yaratılması gerektiğini ve organ bekleyen vatandaşlara karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00