Tarih: 07.08.2017 12:19

Organ bekleyen hastalara umut oldu

Facebook Twitter Linked-in

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Özerli Mahallesi´nde evinin balkonunda oturduğu sırada dengesini kaybederek düşen Coşkun, ağır yaralı olarak Dörtyol Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından İskenderun Devlet Hastanesi´ne sevkedilen genç kız, yaklaşık 1 hafta süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Ailenin kızlarının organlarını bağışlamaya karar vermesi üzerine Coşkun´un akciğeri Ankara´daki Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne, korneaları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi´ne, karaciğeri Adana Başkent Hastanesi´ne, böbrekleri de Gaziantep´teki Sanko Hastanesi´ne gönderildi.
İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, yaptığı açıklamada, Coşkun´un beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aileyle organ nakli için konuşulduğunu söyledi. Ailenin bu talebi kabul etmesi üzerine Organ ve Doku Koordinasyon Merkezi´yle bağlantıya geçildiğini belirten Yıldırım, buradan gelen ekiplerin çalışması sonucu 4 saatlik ameliyat sonrası organların alındığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —