Orontes Uluslararası Sanat Festivali sona erdi

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin de katkı verdiği Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali sona erdi.

GÜNCEL 5.11.2019 10:30:40
Orontes Uluslararası Sanat Festivali sona erdi

Antakya/SES

 35 sanatçının katıldığı festivalin uluslararası karma sergi ile Hatay Kültür Merkezi etkinlikleri, sanatseverleri buluşturdu. Festivale katılan sanatçılara katılım belgeleri de törenle verildi.
Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinde Hatay Barosu Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye uyarlanan ´Resimli Osmanlı tarihi´ adlı oyun Hatay Kültür Merkezinde sahnelendi. Yönetmenliğini Sertaç Demir´in yaptığını oyunu, Selim Taner Ceylan, Ahmet Burak Kutlusoy, Uğur İnan Genç, Rabia Elhay Görücü, Ersin Kuş, Acip Güzel, Gizem Koşan, Kürşat Şenol, Mehmet Çokluk, Osman Buğra Tekne ve Süleyman Kocaçınar oynadı.
Akdeniz havzası, Ortadoğu ve Asya bölgesini kapsayan katılımcı kapasitesiyle, Türkiye´nin yeni sanat mecrası olan festivalde, sanatçı ve koleksiyoner de bir araya geldi. ArtAntAkyA, yurt içi ve yurt dışından galeriler, güzel sanatlar fakülteleri, sanatçı kolektifleri, sanatçı inisiyatifleri ve koleksiyonerleri buluşturdu; 15 ülkeden 300 sanatçının katıldığı, bin eserin sergilendiği ArtAntAkyA International Contemporary Art Show, Antakya´da üç gün süreyle halka ücretsiz açıldı.
ArtAntAkyA´nın onur konukları ise International Association of Art (IAA) Dünya Başkanı ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı sanatçı Bedri Baykam oldu. Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinde ilkokul öğrencilerine yönelik Minik Sanatçılar Çalıştayı ve Edebiyat Günleri de düzenlendi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,46% 0,30
  • EURO

    51,09% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6306,79% 0,98
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00