Parlar´dan teşekkür mesajı
Listesi eksik kadın temsiliyetiyle eleştirilmişti…
İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi´nin Pazar günü Antakya´da HATMEK salonunda gerçekleştirilen tartışmalı kongresi sonrasında tek aday olarak seçime katılan İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, kongreye katılan, destek veren yönetici, milletvekili ve partililere teşekkür etti. Teşekkür mesajında kongreye katılan Hatay milletvekilleri arasında sadece Serkan Topal´ın adına yer verilmesi dikkati çekti.
Divana sunulan iki listede mükerrer imzaların tespiti üzerine adaylığına imza verilen bazı isimlerin çekilmesi üzerine yüzde 10´luk oranı yakalayamayan Ferda Bakır´ın aday olamadığı kongrede seçime Ramiz Parlar başkanlığındaki tek listeyle gidilmişti. Çarşaf yerine blok listeli gerçekleşen kongrede Parlar´ın listesi, cinsiyet ve gençlik kotasına uymadığı yönüyle eleştirilmişti.
9 kişilik il disiplin kurulu asil ve yedek listesi dahil 24 kişilik asil ve 24 kişilik yedek yönetim kurulunda İşçi Partili Barış Atay´ın da annesi olan Nihal Atay Mengüllüoğlu ile Sibel Hakverdi olmak üzere sadece 2 kadın adaya yer verildi. Kurultay delege adaylıklarında da tek kadın olarak Nermin Yıldırım Kara yer aldı. Kurultay delegeliklerinde CHP´li belediye başkanları arasında sadece HBB Başkanı Lütfü Savaş´a yer verildi. Arsuz, Defne, Erzin ve Samandağ belediye başkanları liste dışında tutuldu.
Adaylık konuşmasında ne demişti?
Hatay il Başkanlığına seçilen Hasan Ramiz Parlar, Pazar günkü konrede yaptığı adaylık konuşmasında her üyenin seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanabileceği demokratik ortamı oluşturmak, hiçbir partilinin bu partide hakkının ve emeğinin ziyan olmaması, göz ardı edilmemesi için çalışacaklarını söylemişti. Parlar, şunları ifade etmişti: “Değerli dostlar, ekip arkadaşlarımla birlikte: Aydınlık ve Mutlu bir gelecek için Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak üzere çıktığımız bu yolda; Büyük bir seferberlik ruhuyla birbirimize sımsıkı sarılacak ve çok çalışarak ilk seçimde partimizi iktidara taşıyacağız. Her koşulda, her zaman ve her durumda partililerimizin yanında ve toplumun içinde olan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Toplumun her ferdini kucaklayarak, partimizin projelerini mahalle-mahalle, sokak- sokak, ev- ev dolaşarak en doğru şekilde anlatacak ve kurtuluşun cumhuriyet halk partisinde olduğuna vatandaşımızı ikna edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partiyi ve büyük bir camiayı temsil ettiğimizi hiçbir zaman unutmayacağız.”
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




