Payas ve Belen´den eğitim ortaklığı

Payas ve Belen´den eğitim ortaklığı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Belediyesi tarafından Belen´de mesleki, kültürel, sanatsal ve sportif amaçlı düzenlenecek Payas Mesleki Eğitim Kurslarının (PAMEK) tanıtım ve işbirliği içi

Orhan Yıldız/İskenderun

Belen Belediyesi Yaşam Kompleksi Havuzbaşında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan belen belediye Başkanı adnan Vurucu, işbirliği ile Payas Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (PAMEK) ile Belen´de mesleki kurs eğitimi almak isteyenlerin yararlanabileceği kursların açılarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilebileceğini, kalifiye eleman sıkıntısı çeken mesleklerin eleman ihtiyacının da karşılanacağını belirtti.

Altan: Omuz omuza verdik
Belen´le iki kardeş belediye olduklarını ifade eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da protokol ile iki belediyenin birlikteliğinin tarihsel bir anlam kazandığını söyledi. Bundan sonraki projelerde de birlikte çalışacaklarını vurgulayan Altan, “Bizler artık iki kardeş belediyeyiz, bu birlikteliğimize atmış olduğumuz imza ile tarihsel bir anlam kazandırdık. Bugünkü imzamızla geçirmişte Belen ve Payas beyleriyle nasıl omuz omuza vermiş ise bugün de biz Belediye Başkanları olarak omuz omuza bir araya geldik” diye konuştu.

Özsoy: 150 branşta kurs açtık
eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren PAMEK Koordinatör Yardımcısı Mustafa Özsoy, Payas´ta bu güne kadar 150 farklı branşta kurs açtıklarını belirtti. Öncelikli olarak 7 katlı binada 150 farklı branşta eğitim vermek üzere çalışma başlattıklarını kaydeden Özsoy, halen 38 branşta aktif kurs verdiklerini, 44 öğretmenin eğiticilik yaptığı kursların mesleki eğitimler ve yabancı dil kurslarından oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Öğretmen sıkıntısı yaşıyoruz
Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte 18 branşta spor kursu kaydı almaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Özsoy, çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Şu an itibariyle Milli Eğitim´e gönderdiğimiz sayı 100, bunlardan 64´ü bizim halk eğitim merkezlerinde açılmış durumda. Bazen öğretmen sıkıntısı yaşıyoruz. 40 kursluk programda önümüzdeki günlerde aktif hale gelecek. Yüz kursun tamamı açıldığında ulaşacağımız toplam öğrenci sayımız 2031 olacak. Bunlara spor kurslarımız dahil değil. Spor kurslarımızdaki kursiyer sayımızda başvuru itibariyle 700´ü geçti.”
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan ve Halk Eğitim Müdürü Mehmet Akça, Belen Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyeleri katıldı.



"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

İlkokul öğrencileri vali koltuğunda

Sembolik başkan 'denetim' istedi

CHP il başkanı istifa etti

"Mücbir sebep hali en az bir yıl uzatılmalı"

Prof. Görür: Faylardaki stres transfer oldu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72