Payas'ta iki katlı binada patlama

İskenderun/SES

HATAY 3.06.2024 18:20:00 0
Payas

Payas'ta iki katlı bir binanın çatı katında meydana gelen patlamada, bina, bina girişteki iş yeri ve bina önünde park halinde duran araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Patlama üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) bağlı ekipler olay yerine giderek, müdahalede bulundu. 

Hatay Büyükşehir Belediyesinden (HBB) yapılan açıklamaya göre. Payas'ın İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir binada henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama yaşandı. Patlamada oluşan basıncın etkisiyle binada, girişteki iş yerinde, bina önünde park halinde duran araçlarda maddi hasar meydana geldi. Açıklamada, "Saat 14.30 sıralarında AKOM’a gelen ihbar üzerine olayın yaşandığı bölgeye itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda binada mahsur kalan yaşlı bir kadın ekipler tarafından güvenli bölgeye alındı. Patlamanın yaşandığı binanın çevresinde tedbirler alınarak vatandaşların can güvenliği sağlandı. Patlamanın neden kaynaklandığı ile ilgili soruşturma başlatıldı" ifadesine yer verildi. 

Olaya ilişkin Hatay Valiliğinden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamasında şunlara yer verildi: "Payas'ın Yıldırım Beyazıt mahallesi Fahrettin Altay Caddesi no: 15/1sayılı iki katlı ikametin çatı katında kiler olarak kullanılan alanda patlama meydana gelmiş, olay yerinden yaralı ve vefat eden şahıs bulunmazken park halindeki araçlarda, işyerlerinde ve ikametlerde maddi hasarlar meydana gelmiştir. Olayın meydana geliş sebebiyle ilgili  tahkikata başlanmıştır."


Anahtar Kelimeler: Payas' katlı binada patlama

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,04
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3017,53% 0,86
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19