Tarih: 14.08.2017 12:06

“Payas´tan Derik´e gönül köprüsü kurduk”

Facebook Twitter Linked-in

 

Derik ilçesi öğretmenleri ve öğrencilerini ağırlayan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan konuşmasında “Derik İlçemizde Şehit edilen Kaymakam´ımız Muhammed Fatih Safitürk´ün cenaze namazına gittiğimde, yanıma gelen Derik´li öğrencilere, Payas´ta ne varsa Derik´te de olacak demiştim. Rabbime şükürler olsun, Payas´tan Derik´e Gönül Köprüsü kurduk. Derik ve Payas el ele vereceğiz, birlikte çalışacağız” dedi.
Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar´ın hemşehrileri olduğunu hatırlatan Bekir Altan, gençlere şöyle seslendi: “Başarılı öğrenciler olmalısınız, önce aileniz için, ülkeniz ve insanlık için güzel işler başarmalısınız. Gençler bildiğiniz gibi Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız Mardin´lidir, sizlerde önemli başarılara imza atabilirsiniz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz.”
Öğrencilerle yöresel ürünlerin sunulduğu sabah kahvaltısında da biraraya gelen Bekir Altan, ülkenin ‘birliği ve bölünmez bütünlüğü konusunda oynanan oyunlara´ dikkat çekerek, “Ülkemizi bölmek isteyen, kardeşi kardeşe düşürmek isteyen hainler, Çanakkale´ye baksınlar, 15 Temmuz´a baksınlar. Bu tür hain oyunları bozmaya yönelik Payas ve Derik ilçeleri arasında atılan bu güzel adımların, gönül köprümüzün tüm Türkiye´ye yayılmasını diliyoruz. Bizler de sizler gibi düşünüyoruz, Derik´li öğrencileri her yıl Payas´ta ağırlamak, sizlerle birlikte olmak istiyoruz” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —