Akın Bodur/İskenderun
Etkinliğe, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu Müdürü Hüseyin Dönmez, İngilizce öğretmeni Hanefi Zobar, Beden Eğitimi öğretmeni İbrahim Tonguç Şengül ile 8. sınıf öğrencileri Tuğba Dik, Merve Koçak, Ahmet Karaca ve Onur Bozkurt katıldı.
Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan okul müdürü Dönmez, ilk toplantının 2018 Aralık´ta Litvanya´da yapıldığını anımsattı ve 'lk toplantı beş farklı ülkeden öğretmen ve idarecilerle Litvanya´nın Raseinai şehrinde yapıldı. Ardından, Litvanya, Türkiye, Yunanistan, Hollanda ve Portekiz´den 6 okuldan 40 öğrenci ve öğretmen katılımıyla Portekiz´de sürdü' açıkklamasını yaptı. Okulun İngilizce öğretmeni Zobar da, iki yıl süreyle 25 öğrenci ve 10 öğretmenin değişik ülkelerde yapılacak toplantılara katılacağını anlatarak, 'Projenin temel amacı, ülkemiz ve diğer ülkelerde bulunan somut ya da soyut kültürel mirasları araştırmak. Bu kapsamda, atasözleri, bilmeceler, türküler, müzeler, yemekler, tarihi yerler, kısaca köklere yolculuk yapmayı planlıyoruz. Gelişen teknoloji çağında unutulan değerleri, teknoloji ve kültürü birleştirerek, yeniden gün ışığına çıkarmayı hedefliyoruz' dedi. Projede Çorum´un Boğazkale ve İskenderun´dan iki okulun yer aldığını ifade eden Zobar, şunları belirtti: 'Öğrencilerimiz, Portekiz´de bir hafta boyunca diğer öğrencilerle birlikte derse girdi. Ders dışı aktivitelerde de minik kültürel geziler oldu. Portekiz´de ortak okulda yapılan karnaval etkinliğinde, yüzlerce öğrenciye halay çekmeyi gösterip, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte halay çektik.; Erik Dalı ve Ankara´nın Bağları türküleriyle kültürümüzü yabancı katılımcılara tanıttık. Biz de ortaklarımızın danslarını öğrendik.'
Proje kapsamında bu ay Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla, UNESCO Dünya Miras Listesi´nde yer alan Şanlıurfa Göbeklitepe´ye gezi yapılacağı da belirtildi.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55