Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

İskenderun/SES

HATAY 5.06.2024 11:00:00 0
Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, depremzedelerin kaldığı prefabrik evleri boşaltmalarının istenmesine tepki gösterdi. İş adamları tarafından yaptırılıp valiliğe tahsis edilen ve ardından ilçe belediyelerine teslim edilen, depremzedelerin kaldığı içerisinde prefabrik evlerde elektrik kesintisi yaşanmasının ve evlerin boşaltılmalarının istenmesinin insanlık dışı bir uygulama olduğunu belirten Keskin, "Her zaman, her koşulda halkın yanındayız" açıklamasını yaptı.

Depremden etkilenen ilçeler arasında yer alan Payas'ta elektrik ve barınma sorunu yaşandığını ifade eden Keskin, kararın bir an önce sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Keskin, "Depremin vurduğu ve acıların daha yeni yeni unutulmaya yüz tuttuğu bu günlerde, AK Partili Payas Belediyesinin talimatları ile depremzedeler için hazırlanan evlerin elektriklerinin kesilmesi akıl alacak bir şey değil. Bu uygulama, insan olan tüm insanlığı üzdü ve üzmeye devam ediyor. Payas halkının her zaman yanında olacağız. Ezilmiş, ötelenmiş ve yok sayılan mazlum insanlarımızın yanında olacağız. İşte sizin adaletiniz bu kadar. Her şeyi bıraktınız. Depremzede insanların, mağdur olanların, evi olmayan, gidecek yeri olmayan, prefabriklerde kalanların elektriğine göz diktiniz. Kasa boş diye tasarruf diye ilk icraatınız insanları karanlığa boğmak oldu. Yetmedi, kapıya koymakla tehdit edin. Biz, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Adalet ve insanlık mücadelesine devam edeceğiz. Bu zor günlerde halkımızı yalnız bırakmayacak, onların yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm bu haksız uygulamalara karşı gereken mücadeleyi vereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

HBB'nin işçilerin sözleşmesini uzatmamasını da eleştirdi

CHP Payas İlçe Başkanı Keskin, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde 'tasarruf' gerekçesiyle 900 işçinin işine son verilecek olmasını da eleştirdi. Kararı kınayan ve AKP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü eleştiren CHP'li Keskin, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: "Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde 900 işçinin işine son verildiği bilgisi bizlere ulaşmış durumda. Bu karar, 900 aileyi ve onlara bağlı toplam 2500-3000 kişiyi olumsuz etkileyecek. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Hala deprem felaketinin etkileri yaşanıyor ve halk zor durumda. Depremle birlikte insanlar perişan halde, aç ve yoksul durumda. Şimdi bir de Mehmet Öntürk, 900 işçiyi işsiz bırakarak bu insanları bir kez daha vurdu. Yazık, yazık! Seçimlerden önce ‘Benim işçilerle sorunum yok’ diyen başkan, şimdi ne oldu da 900 işçiyi açlığa ve yoksulluğa mahkum etti? Seçimden önce ‘Ben işçilere dokunmayacağım’ diyen Öntürk, seçimi kazandıktan sonra sözünü unuttu. İşçinin, emekçinin ekmeği ile oynamak ne zamandan beri tasarruf oldu? Bu insanlar, bu kadar mı değersiz? AKP’li Mehmet Öntürk’ü bu karardan dolayı sert bir şekilde kınıyorum. İşçilerin ekmeğiyle oynamak, onları açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek hiçbir şekilde kabul edilemez. Hatay halkı, bu adaletsizliğe ve haksızlığa karşı birlikte sesini yükseltmelidir. Öntürk’ü, işçilerin işine son verme kararını geri almaya ve halkının yanında olmaya davet ediyorum. Bu insanlar, tasarruf bahanesiyle işsiz bırakılamaz" 


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79