Tarih: 24.04.2019 08:01

Prof. Dr. Gültekin: Mimar Sinan´ın eserleri ´imzalı´

Facebook Twitter Linked-in

Mimarlığın en önemli isimlerinden Mimar Sinan, düzenlenen etkinliklerle anılıyor. 9 Nisan 1588 tarihinde yaşamını yitiren Mimar Sinan´ı anmak için, her yıl Nisan ayı boyunca mimarlar tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, Mimar Sinan´ı anma etkinlikleri kapsamında konferanslar düzenledi.
'Çağların unutulmayan mimarı Sinan” adlı konferansta konuşan, Prof. Dr. Rukiye Eser Öztaşçı Gültekin, bir insan ömründe yapılabilmesi imkansız sayılabilecek eserleri Mimar Sinan´ın 99 yıllık yaşamına sığdırdığını ifade etti. Prof. Dr. Gültekin, dünya mimarlık tarihinin en önemli şahsiyet ve isimlerden birinin Mimar Sinan olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gültekin, Mimar Sinan´ın eserlerindeki imzası ve anlamını, almış olduğu eğitimi, hayatı ve eserlerinin anekdotlarla anlatılarak katılımcılara bilgi verdi.
Mustafa Kemal Üniversitesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü öğretim üyeleri ve görevlleri, mimarlık öğrencileri, mimar ve mühendisler, kenteki oda yöneticilerinin katıldığı konferansta Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Koray Tanın, Prof. Dr. Rukiye Eser Öztaşçı Gültekin´e plaket verip, teşekkür etti.
26 Nisan Cuma günü de Dr. Mimar Gülay Yedekçi, 'Mimarlık denince' adlı konferans, ödüllü mimar Doğan Hasol da 'Mimarlık ve kent politikaları” adlı konferans verecek. Konferans, İTSO´da yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —