Prof. Ödemiş, 2B arazilerine dikkat çekti

Prof. Ödemiş, 2B arazilerine dikkat çekti

İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Berkant Ödemiş, Samandağ´da ve İskenderun´da çıkan yangınların maden arama s

 

Bir alan yanmış olsa bile arama ruhsatına haiz bir alan değilse maden aranamayacağı gibi orman kadastrosuna tabii bu alanların imara açılmasının söz konusu olamayacağını kaydeden Prof. Dr. Ödemiş, imara açılmayla ilgili 2B vasfındaki arazilere dikkat çekti.

Ödemiş, “Ancak ´ imara açılması yönünden 2B vasfındaki arazilerden korkmak gerekir. Çünkü ´2B arazilerinin imara açılması bildiğim kadarıyla yanan alanların imara açılmasından çok daha mümkün” dedi. Ödemiş, yaptığı yazılı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarının ise hemen başlatılamayacağına işaret etti.

Yeniden ağaç dikimi ne zaman yapılabilir?

Ödemiş, şunları kaydetti: “Bilmemiz gerekir ki; yanma olayından sadece bitkiler değil toprak içerisinde tüm organik madde de yanıyor. Bunlar olmadan yeniden bir orman oluşturmak mümkün değil. Ormanlaştırma aşamasında önce yanan alanlar temizlenmeli ve belirli bir disiplin içerisinde ilerlenmeli. Ağaç türlerinin seçimi, öncelikli alanların belirlenmesi, toprak hazırlığı, toprağın ıslatılması ve dikim işlemleri son derece zaman alıcı faaliyetler. Bildiğim kadarıyla Samandağ´ da yanan ormanlık alanın yaklaşık 250 hektarlık (ki toplam yanan alan Samandağ yangınında 3665 hektar) kısmında temizleme faaliyetleri tamamlandı. Eğer her şey yolunda giderse gelecek yıl Kasım ayında dikim işlemlerine başlanabilir. her ne kadar uzun bir süre gibi görünse de aslında İklim koşullarının ve insan iş gücü potansiyelimiz ancak buna imkan verebilir. Yüzlerce yılımız yandı...bir kaç yıl bekleyelim yeter ki sağlıklı ormanlarımız olsun. Ormancılıkta çok sevdiğim bir cümle vardır: Ormanı korumanın en iyi yolu onu yakmamaktır.”



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    9903,27%5,30
  • DOLAR

    39,75% -0,37
  • EURO

    46,61% -0,59
  • GRAM ALTIN

    4196,93% -0,08
  • Ç. ALTIN

    6656,45% -1,25