Projeye İSTE´den destek teklifi

Projeye İSTE´den destek teklifi

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğiyle yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini arttırması hedeflenen ‘geleceği yazan kadınlar´ P

Nesrin Geyik/İskenderun

Hatay´ın da dahil olduğu 21 ilde yürütülecek projenin ‘teknik ve teknolojik olduğunu ve bölge insanı için yeni fırsatlar oluşturabileceğini ifade eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) rektörü Türkay Dereli, İSTE olarak bu projeye destek vermek için çalışma başlatabileceklerini belirtti. Rektör Dereli, destek önerisini TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi yönetiminin proje tanıtım ziyaretinde dile getirdi.

İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli´ye proje hakkında bilgi veren TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, üniversite öğrencileri için de bu projenin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Ugutmen, şunları kaydetti: “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell iş birliğiyle başlatılan geleceği yazan kadınlar Projesi, Hatay´ın da dahil olduğu 21 ilde yürütülecektir. Bu projenin amacının kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini arttırması hedefleniyor. Projenin hedef gurubu, Lise, mezunu, üniversite öğrencileri ve mezunu olan, mobil endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki bayanlar projede yer alabilir. Baş vuru süresi 22 Şubat tarihine uzatılmıştır. TOBB Hatay Kadın Girişimciler İcra Komitesi olarak şehrimizde eğitim öğretime devam eden üniversite öğrencileri için bu proje önemli bir fırsat olduğunu düşündük ve sizlere bu projeyi paylaşmak istedik.”
İSTE İşletme ve Yönetim bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazif Çalış, Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Seçkin Dilek´in de hazır bulunduğu ziyaret heyetinde TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, yönetim kurulu üyeleri Sonay Aykut, Işık Teoman ve Esma Gülay yeraldı.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00