Protokol-halk bayramlaştı

İskenderun/SES

HATAY 18.06.2024 16:27:00 0
Protokol-halk bayramlaştı

İskenderun'da protokol Kurban Bayramı'ında birbiriyle ve halkla bayramlaştı. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tarafından düzenlenen bayramlaşma, bayramın ilk günü saat 19.00'da kaymakamlık önünde, Şehitler Parkı'nda yapıldı. Bayramlaşmayla, devlet-millet dayanışmasının güçlenmesi de amaçlandı. Kent protokolü ve siyasiler, bayramda Şehitlik ve Çankaya Mezarlığını da ziyaret etti. Antakya'daki bayramlaşma ise Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın ev sahipliğinde yapıldı. Antakya'daki bayramlaşmaya Vali Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile bürokratlar ve siyasetçiler de katıldı; Antakya Şehitliği ve Narlıca Deprem Şehitliği de ziyaret edildi. Vali Masatlı, beraberindekilerle birlikte 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi ve 550 yataklı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret edip, hastaların Kurban Bayramı’nı kutladı. Vali Masatlı, eşi Esra Masatlı ve beraberindekilerle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Antakya Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti, Çocuk Evleri Sitesinde düzenlenen bayram kahvaltısına katıldı. Masatlı, valilikçe yürütülen "Yüreğimizdeki Işık" projesi kapsamında Çekmen kardeşleri ikamet ettikleri hanede, Bilgin kardeşleri de ikamet ettikleri konteyner kentte ziyaret edip, bayramlaştı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Kurban Bayramında huzurlu bir bayram süreci yaşanması için tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi. Büyükşehir belediyesi ekiplerinin bayram tatili boyunca görevlerinin başında olduğu belirtildi.

Mezarlıklarda ilaçlama

Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha güvenli ve temiz bir ortamda huzur içinde gerçekleştirebilmeleri için mezarlıklarda temizlik, ilaçlama, bakım ve onarım çalışması yaptı. HBB ekiplerinin özellikle Antakya Asri Mezarlık, Şehitlik ve Narlıca Deprem Şehitliği'nde çalışmalarını hızlandırdığı, bordür, kaldırım taşı yenileme, çim biçme, ağaç budama, yabani ot ve çevre temizliğinin yanı sıra çevre duvarlarında boyama, mezar taşlarında temizlik faaliyetleri gerçekleştirdiği bildirildi. Hatay’ın 15 ilçesindeki mezarlıklarda ziyaretçilerin sağlığını korumak, hijyenik bir ortam sunmak için mezarlıklarda haşere ve zararlılara karşı kapsamlı bir ilaçlama yapıldığı da belirtildi.

5 mezarlıkta çiçek ve su

HBB görevlileri bayramın en önemli ritüellerinden olan mezar ziyaretlerinde vatandaşlara karanfil, begonya gibi çiçekler dağıtarak bayramlarını kutladı. Ekipler ayrıca arefe ve bayramın birinci günü mezarlık girişlerine kurulan stantlarla sıcaklardan bunalan ziyaretçilere gül suyu, su, meyve suyu ve lokum da ikram etti. Çiçek dağıtımı ve ikram hizmeti HBB görevlileri tarafından arefe ve bayramın birinci günü olmak üzere Narlıca Deprem Şehitliği, Antakya Asri Mezarlığı, Kırıkhan Asri Mezarlığı ve İskenderun’daki Çankaya ve Karaağaç Mezarlıklarında yapıldı.

Mezarlığa ücretsiz ulaşım

Hatay Büyükşehir Belediyesi, bayramda mezarlıklara ücretsiz otobüs seferi düzenledi. HBB'den yapılan açıklamada, "Bayram süresince sarı otobüsler ücretsiz hizmet verdi. Ayrıca İskenderun ve Antakya genelinde bulunan mezarlıklara oluşturulan ring hatlarının da ücretsiz hizmet verildi" ifadesine yer verildi.

Şehitlik ziyaret edildi

İskenderun'da, Kurban Bayramı arifesinde askeri ve sivil erkan, siyasi parti ile STK temsilcilerinin Karaağaç Asri Mezarlığı'ndaki Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.
Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Hatay milletvekilleri, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, Şehit Aileleri Dernekleri ve şehit yakınlarının katılımıyla düzenlenen ziyarette bir araya geldi. Şehitlikteki mezarları başında başında dualar okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Törende, protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 


Anahtar Kelimeler: Protokol- bayramlaştı

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

Eğitim-Sen: Laik eğitimin en önemli göstergesi; karma eğitim

Grev çadırına ziyaret

Yolbulan işçisi grevde

Körfez Briç Kulübü açıldı

Rezerv alanlarda çalışma başladı

Eğitim İş: Türkiye’nin eğitim müfredatı olamaz, sahtedir

İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Ekmek 10 lira

  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45